Förutom de underbara sandstränderna mellan Nuevo Portil och Punta Umbria eller Islantilla och Isla Cristina, så finns massor att se och göra runt Islantilla. För den som inte bara vill spela golf så rekommenderas dagsutflykter till vackra och spännande platser inom några timmars bilresa. Fenicier, kartager, romare, västgoter och morer har alla satt sin prägel på södra Spanien.

Sevilla är ett underbart turistmål. Njut av god mat och vackra byggnader eller besök museer, katedralen eller slottet. Sevilla är också en drömplats när det gäller shopping. För den som vill vårda kropp och själ, finns ett underbart moriskt bad i de gamla judiska kvarteren i Santa Cruz.

I området El Condado, väster om Sevilla, produceras en mängd olika unga, vita viner med fruktig smak. De flesta bodegas gör också vinäger. Vinturismen växer i den regionen, men är relativt outvecklad jämför med området runt Jerez. Jerez är inte heller långt bort, och där finns både stora och små bodegas där man kan få lära sig om tillverkning och provsmaka. Jerez har också ett mysigt litet slott där man får en intressant historielektion av duktiga guider. Där finns också en Camera Oscura där man kan se hela Jerez i realtid, utan att ta ett enda steg. Från Jerez är det inte långt till Cádiz, där man inte ska missa ett besök till den äldsta delen av staden.

I södra delen av Huelva finns den stora nationalparken Coto de Doñana, vilket är ett paradis för ornitologer. Där finns också den annorlunda byn El Rocio, där gatorna är av sand och där det mesta kretsare runt flamenco, hästar, sadlar och den stora pilgrimsvandringen i maj.

I norra delen av Huelva i Aracena finns Gruta de las Maravillas, en av världens vackraste kalkstensgrottor med en kristallblå sjö och många salar. I Aracena finns också ett skinkmuseum och många butiker som specialiserat sig på traktens stolthet, jamón iberico eller pata negra skinka från Jabugo. När man kör upp för bergen mot staden ser man grisaren som mumsar på ekollon.

Almonaster la Real är en charmig liten by i norra Huelva, med en av spaniens äldsta moskéer högst upp på toppen av berget vid sidan av tjurfäktningsarenan. Det är mysigt att ströva omkring på kullerstensgatorna. På väg ut ur stan, finns en mycket bra restaurang som serverar traktens specialité, fläskfilé från de berömda grisarna.

I Minas de Riotinto finns flera intressanta utflyktsmål, bland annat ett gruvmuseum, en gruva som man kan besöka samt en annorlunda tur genom gruvområdet i ett gammalt tåg.

Columbus startade sin seglats mot Indien ifrån Huelva. Idag kan man se kopior på de tre skeppen och lära sig mer om Columbus resor i Palos de la Frontera och klostret i La Rábida. Skeppen finns bara några minuters bilfärd från Huelva, på väg mot Doñana.

Utflykter till typiskt vitkalkade spanska byar och städer som Isla Cristina, Lepe, Aljaraque, Ayamonte och Moguer är ett underbart sätt att få blicka in i den spanska vardagen. De flesta städer har också en karneval eller en mässa och nästan alla städer har marknad en gång i veckan. I vår informationspärm kan ni läsa om vilken dag det är marknad i de olika städerna.

Lägenhetshotell i området

Nu finns det åter möjlighet att boka longstay på den populära golfanläggningen Islantilla med boende på lägenhetshotellet The Residences, en kort promenad från klubbhuset och golfbanan med 27 hål. Lägenheterna är moderna och ljusa, med utsikt mot golfbanan, poolområde eller närliggande komplex med bekvämligheter som gratis wifi, städning och fri tillgång till hotellets inomhuspool, ångbastu, jacuzzi och gym. Longstaygäster har... Läs mer »
 

Hotell i området

Söker du avkoppling under din semester, välj det nyrenoverade hotellet Double Tree by Hilton Islantilla Beach Golf Resort. Hotellet erbjuder det mesta en golfare begär, speciellt för den som önskar en golfsemester utan hyrbil. Tee 1 och tee 10 startar framför hotellet medan tee 19 och greenerna på hål 9, 18 och 27 ligger på baksidan. Hotellet upplevs trivsamt, eftersom det är byggt som ett jättestort hus med flera mysiga utepl... Läs mer »