Punta Umbria ligger i västra delen av Costa de la Luz, drygt en timmes bilresa från Faro flygplats och tre timmar från Malaga flygplats. Punta Umbria är en trevlig liten stad, som ligger mellan havet och floden Odiel. Från centrum är det bara några hundra meter till havet och den underbara stranden. 

Kampanj

Punta Umbria är en prisvärd destination. Våra golfpaket är ännu mera överkomliga under årets vinterkampanj, som gäller alla bokade nätter från mitten av november till slutet av januari.

Under säsongen 2021-2022 erbjuds alla våra gäster, som bokar ett medlemskap med fri golf på La Monacilla, möjligheten att slå en gratis hink med range bollar varje dag de är på golfklubben. Det är perfekt för alla som önskar att värma upp inför rundan eller för den som vill träna. 

La Monacilla är en golfbana där man kan spela relativt köfri golf och det är enkelt att boka starttider. La Monacilla har regionens bästa träningsområden och driving range, så nu finns det alla möjligheter att bli en bättre golfspelare. För den som älskar att träna, så finns nu också ett erbjudande att köpa till fria rangebollar på La Monacilla, som bokas som tillval i steg 3 i samband med bokning. 

Golf

Våra gäster på Punta Umbria kan välja mellan olika golfalternativ. Om ni har andra önskemål, ta kontakt med oss för en offert.

Fri golf på La Monacilla är det tillval som flest gäster väljer. Det är mycket prisvärt, och våra gäster spelar så mycket golf de orkar och har lust att göra. La Monacilla är en 18-hålsbana som ligger 15 minuter från boendet med bil. Golfbanan är designad av José María Olazabal, som varit en mycket framgångsrik professionell golfspelare och Ryder Cup kapten. Bermudagräset och fantastiskt bra dränering, gör att det rullar bra på fairway året om. Golfbanan är på inget sätt kuperad, så de flesta tycker att den är lätt att gå. Ytterligare en fördel med La Monacilla är att det finns fem tees. Framför damtee finns rosa tee, som passar bra för dem som önskar spela en kortare golfbana. Det finns ett trevlig klubbhus och ett mycket bra träningsområden.

De flesta som bokar fri golf på La Monacilla köper också till ett paket med rabatterade greenfeebiljetter giltiga på flera golfbanor, så kallade Flexi-greenfee biljetter. Priset för olika paket med Flexi-greenfee finns i steg 3 i vår sökmotor, som visar alla aktuella priser och alternativ.

Vi erbjuder också ett golfpaket med enbart Flexi-greenfee till alla som vill spela på många olika golfbanor och inte vara låst till någon hemmaklubb. Läs mer om de närmaste golfbanorna genom att trycka på länkarna till höger för respektive golfklubb.

Mer information om golf för gästerna i Punta Umbria finns på hemsidan Golf | Tidbokning | Tävlingar.

Golfbil

La Monacilla erbjuder mycket rabatterade priser på golfbil för våra gäster. Priser och mera information finns i steg 3 i samband med bokning.

Golfvärd

På hemsidan Golf | Tidbokning | Tävlingar finns uppdaterad information om när golfvärd finns på plats på destinationen. När vi har personal på destinationen, så arrangeras välkomstmöten, två tävlingar per vecka, middagar, aftergolf, bungypump, golffys samt många andra aktiviteter på resmålet.  

Destinationen är öppen för bokning från 1/10 till 30/4. Under de perioder när vi inte har personal på destinationen sköts service via hotellens reception och via golfklubbens personal.

Närområdet

De flesta av invånarna i Punta Umbria arbetar i Huelva, drygt 10 minuter bort med bil. Redan på romartiden fanns det en liten by ute på Punta Umbria som primärt livnärde sig på fiske, men det var engelsmännen som fick området att blomstra. I samband med att de stora brittiska gruvbolagen exploaterade området i Rio Tinto, så immigrerade stora mängder engelsmän. Många blev kvar. Punta Umbria blev tidigt ett populärt turistmål, och det under en period där turistindustrin inte ens uppfattades som en inkomstkälla.

I Punta Umbria finns gågator, en hamn, restauranger, caféer, butiker, busstation, badhus, vårdcentral och det mesta man behöver av service tjänster. Det som är unikt med Punta Umbria är att centrum ligger så nära stranden. Från huvudgatan är det bara några hundra meter till havet.

Många som inte spelar golf reser till Punta Umbria för att promenera på stranden, fågelskåda, fiska, bada och cykla. Cykel- och gångvägarna går precis utanför lägenhetshotellet, och de går bland annat till regionhuvudstaden Huelva och byn El Portil. Det är nära till centrum och shopping i Huelva. Hit reser också många par där endast en i familjen spelar golf. Ta kontakt med vår personal för priser utan golf. 

Boende

Våra gäster bor i lägenheter så nära havet som man får bygga med ett naturreservat på ena sidan byggnaden. För att komma till stranden, 150 meter från lägenhetshotellet, så korsar man vägen och cykelvägen och går på en träbro över sanddynorna. Lägenheterna är nybyggda och modernt inredda. Alla lägenheter har två sovrum och ett badrum, vardagsrum och kök i öppen planlösning samt balkong. Lägenheterna har luftkonditionering, för värme eller kyla och gratis internet via wifi. Att gå till centrum av Punta Umbria tar ungefär 20 minuter, och man passerar matbutiker och mindre köpcentrum på vägen.

Läs mer om boendet nedan.

Lägenhetshotell i området

Välj lägenhetshotell Leo Deluxe om du önskar prisvärd longstay vid havet, gångavstånd till centrum samt fri golf på en golfbana där det är enkelt att få starttid. Lägenhetshotellet ligger så nära stranden som det är tillåtet att bygga, och till havet kommer man genom att korsa vägen och fortsätta på de vackra träbroarna genom det naturskyddade sanddynerna. Parallellt med stranden går en belagd gångväg till Punta Umbria centrum... Läs mer »