La Monacilla är designad av José María Olazabal och ligger bland pinjeträden i natursköna Aljaraque. Aljaraque ligger bara några minuters bilkörning från Huelva centrum, 15 minuter från Punta Umbria och några minuters bilresa från Bellavista golfklubb.

Banan har par 72 och hela 5 olika tees, så den som tycker att golf är för lätt kan spela ifrån svart, längst bak. Designen är mycket trevlig och hålen är påkostade med formade fairways, där eventuellt regnvatten leds mot stora brunnar. Därför passar golfbanan mycket bra för vintergolf. Bermuda gräset gör att det är bra rull på fairway året runt. Det är en golfbana som passar alla handicapklasser.

Banan är relativt lätt att gå utan några större backar. Det finns några små sjöar vid hål 2 och 7, som det gäller att undvika, men annars finns det inte så mycket vatten på golfbanan förutom några mindre sidovattenhinder. Stora, ondulerade och snabba greener gör att det är viktigt att hamna på rätt ställe på green, för att inte få en alltför svår putt.

Det finns riktigt bra områden nära klubbhuset för den som tycker om att träna. Rangen är stor och bred och det finns en puttinggreen, en chippinggreen och en pitchinggreen. Här kan man träna i timmar, relativt ostört.

Golfbanan är i mycket bra kondition. Fairway är som en sammetsmatta och greenerna är snabba. Golfklubben har en kvinnlig head greenkeeper, vilket är mycket ovanligt.

Klubbhuset öppnades sista dagarna i april 2011. Shop och reception är på nedre våningen. Över området med utanför pro shopen går in liten bro, som leder till restaurangen och baren. Där finns läderfåtöljer och soffor. Det finns också en restaurangdel som serverar dagens meny samt a la carte. Utanför klubbhuset finns två terrasser. Från den vänstra terrassen ser man hål 18 och från den högra har man utsikt över driving rangen och puttinggreen.

La Monacilla erbjuder förmånliga priser på golfbil. Observera att golfklubben när som helst kan ändra priserna för hyra av golfbil, och att det är inget som vi kan påverka. Golfbil bokas antingen i steg 3 i samband med bokning eller direkt med golfklubben via e-post. Klippkort och engångshyra betalas till golfklubbens personal på plats.

Hund med på golfbanan

På La Monacilla är det tillåtet att spela med hund i koppel efter klockan 12:00. 

Lägenhetshotell

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil