Golf | Tidbokning | Tävlingar

Säsongen 2021-2022

Golfvärd

Tävlingar arrangeras gemensamt för våra gäster på destination Vilamoura-Vila Sol och Carvoeiro, på de fem olika golfbanor som ingår i medlemskapet, av vår regionansvariga golfvärd, som är stationerad i Carvoeiro.

Fri golf | Tidbokning på destinationen

Gäster med golfmedlemskap med fri golf på golfbanorna golfbanorna VilaSol, Gramacho, Vale da Pinta, Silves och Alto får tre förbokade starttider per bokad vecka samt möjligheten att anmäla sig till Helggolf, vilket spelas som 18 hål sällskapsgolf. Starttiderna för Sällskapsgolf är nästan uteslutande bokade på VilaSols 27-hålsanläggning, medan tävlingar arrangeras på de fem olika golfbanor som ingår i medlemskap Fri golf. Information om speldatum, tävlingsdagar, hur man anmäler sig till Helggolf samt gruppindelning får kunden via en länk till en sida som kallas Golfkalender, som skickas via e-posten Viktig Ankomstinformation en månad innan ankomst.

Resterande golftider, så kallade Egna Bokade Starttider, bokas direkt med golfklubbens personal, med tidigast fem dagar före önskad speldag. Bokning kan ske via telefon, e-post eller på plats i pro shopen. Observera att golfklubben debiterar full greenfee för starttider som bokas tidigare än fem dagar innan speldatum. Golfklubben har också möjlighet att ta ut en administrationsavgift för gäster som försöker att boka tidigare än tillåtet. Det finns inga restriktioner angående antal rundor eller tid på dagen för spel.

Vi har egna sammanhängande starttider. I samband med två av de tre förbokade starttiderna finns möjlighet att delta i vår tävlingsverksamhet, där vi arrangerar en lagtävling samt en par- eller individuell tävling varje vecka. Den tredje förbokade starttiden per vecka spelas som sällskapsgolf, tillsammans med våra andra gäster. Helggolf spelas också som sällskapsgolf.

Våra starttider varierar under olika månader och olika dagar. Våra förbokade starttider är framför allt eftermiddagstider, men under delar av säsongen är det en blandning av morgon- och eftermiddagstider.

Observera att det under enstaka perioder inte kommer att finns ytterligare starttider, vid sidan av de tre förbokade tiderna och Helggolf, där gästen har möjlighet att fullföra 18 hål innan det blir mörkt. VilaSol är då en perfekt golfbana när det inte finns lediga starttider för en hel runda. Det är enkelt att gå 9 hål och alla slingor avslutar nära klubbhuset.  

Avbokning av Egna Bokade Starttider, tävling eller Sällskapsgolf mindre än 48 timmar innan spel ger en straffavgift på 25 € per person. Undantag gäller vid extremt väder samt akut sjukdom eller olycka, där golfklubben kräver intyg. Vid de tillfällen där gästen inte besöker läkare, så kontakta golfvärd. Avbokningsavgiften betalas i samband med att gästen spelar nästa golfrunda.

Läs mer om medlemskap med fri golf

Fri golf | Boka starttider innan ankomst

Gästen meddelas via Ankomstbrev och sidan Golfkalender vilka dagar som är förbokade under kalendermånaden som kommer. Tre starttider förbokas per vecka. Golfkalender för förbokade starttider finns på internet och uppdateras inför varje ny månad. Egna Bokade Starttider kan bokas tidigast fem dagar innan speldatum. Samma restriktioner gäller före ankomst som på plats.

Läs mer om starttider

Fri golf | Boka starttider efter ankomst

Starttider kan bokas med golfklubbens personal tidigast 5 dagar innan speldatum. Gå till shopen och fråga om det finns någon ledig starttid för 9 eller 18 hål i klubbens tidbokning.  Bokning av Egna Bokade Starttider på plats bör ske med personal i pro shop, för att undvika möjliga misstag när det gäller bokat datum och tid. Lämpligt är att lämna fram Golfkalendern, så skriver personalen in starttid på önskat datum samt deras namn som bekräftelse. Har ni inte med Golfkalendern, be att få någon form av kvitto på den bokade starttiden och samt namnet på personalen som bokat. Undvik att boka på telefon efter ankomst, eftersom ni inte kan få kvitto på bokad starttid.

Fri golf | Tävlingsverksamhet

Gäster som bokat medlemskap med fri golf, erhåller tre förbokade starttider per vecka. I samband med två av dessa starttider finns möjlighet att delta i våra tävlingar. Gäster som inte önskar att delta i tävlingen spelar istället sällskapsgolf, före eller efter tävlingsdeltagarna. Vilka tävlingar som arrangeras och vilka dagar framgår av Golfkalender.  

En tävling per vecka spelas som lagtävling. Tävlingsformerna varierar varje vecka. Vanliga tävlingsformer är olika former av scramble, shamble, irish rumble, färgslaget och bästboll.

En tävling per vecka spelas som par- eller individuell tävling. Tävlingsformerna varierar under en månad och även hur tävlingen lottas. Vanliga tävlingsformer är irish greensome, trisome, dam- och herrgolf samt en individuell slaggolftävling med två klasser i slutet av varje månad som heter Månadens Golfare. 

Läs mer om tävlingar      

Fri Golf | Avbokning av sällskapsgolf

Avbokning fram till och med 7 dagar innan speldatum

Sudda eller stryk över ditt namn från SoloGolf | GolfiSpaniens tidbokningsark i pärmen i receptionen på golfklubben, så att någon annan person kan skriva in sig på din starttid. Meddela gärna er golfvärd.

Avbokning senare än 7 dagar innan speldatum

1. Gå till pro shopen och avboka dig i klubbens tidbokningssystem med hjälp av golfklubbens personal.

2. Gå till vår pärm i receptionen på golfklubben och stryk över ditt namn.

3. Försök att meddela dina spelpartners, alltså de personer som du skulle ha spelat med.

4. Om starttiden avbokas mindre än 48 timmar innan speldatum, utan att uppvisa läkarintyg, så kräver golfklubben en avbokningsavgift på 25 € per person.

Fri Golf | Avbokning av tävlingsgolf

Avbokning fram till och med 7 dagar innan speldatum

Skriv ditt namn på raden "Önskar ej deltaga:" på det tidbokningsark i pärmen på golfklubben som motsvarar det tävlingsdatum där du inte önskar att delta.

Avbokning senare än 7 dagar innan speldatum

Tillåts endast vid akut sjukdom eller skada. Kontakta SoloGolf | GolfiSpaniens personal via e-post. Om det endast är 48 timmar eller mindre till speldatum, så måste avbokning ske via telefonsamtal.

Avbokning mindre än 48 timmar innan din starttid

Tillåts endast vid akut sjukdom eller skada. Kontakta SoloGolf | GolfiSpaniens personal via telefon alternativt skicka en rumskompis så tidigt som möjligt för att meddela vår personal på tee.  

Om starttiden avbokas mindre än 48 timmar innan speldatum, utan att uppvisa läkarintyg, så kräver golfklubben en avbokningsavgift på 25 € per person.

Flexi-greenfee

Det finns rabatterade Flexi-greenfeebiljetter att köpa till för gäster som har medlemskap med fri golf. Flexi-greenfeebiljetter bokas i steg 3 av bokningen och där visas aktuella priser. Flexi-greenfeebiljetter är giltiga på flera golfbanor i regionen. Det är ett perfekt komplement för gäster som vill vara garanterade mer än tre 18-hålsrundor per vecka. Flexi-greenfeebiljetter kan fördelas fritt mellan gäster som har samma bokningsnummer, men greenfeebiljetterna kan inte användas av någon som inte står på bokningen. 

 

 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil