Vilamoura är en underbar semesterdestination i centrala Algarve. Vilamoura ligger endast 20 minuters bilresa från Faro flygplats och drygt 2,5 timmar från Lissabon flygplats. Vilamoura anses av de flesta vara det lyxigaste och finaste destinationen på Algarvekusten. Våra boenden ligger i Vila Sol, mindre än fem minuter bort med bil från Vilamoura centrum. Vila Sols är en 27-hålsanläggning.

Golf

Det ingår fri golf för alla gäster som bokar 14 nätter eller längre. Vilamouras 27 hål är lätta att gå, och golfbanan är en typisk parkbana där hålen kantas av vackra pinjeträd. Alla tre 9-hålsslingor är mycket bra och anläggningen är normalt i ypperlig kondition. Klubbhuset är trevligt och serverar god mat. Våra gäster har Vila Sol som hemmabana, men har även möjlighet att spelar gratis på golfbanorna Gramacho, Vale da Pinta, Alto och Silves i västra Algarve. Det ingår alltså fri golf på hela 99 hål. Vi förbokar ett bestämt antal starttider per vecka åt våra gäster. Läs mer om tidbokning på vår hemsida Golf | Tidbokning | Tävlingar. Övriga starttider kan bokas direkt med golfklubbens personal tidigast fem dagar före speldatum, och det finns inga restriktioner angående tidpunkter för starttider eller antal rundor.  

Golfbil

Våra gäster har rabatt på hyra av golfbil, mot uppvisande av läkarintyg. Det finns ingen månadshyra för golfbil.

Golfvärd

Det finns ingen golfvärd på destinationen, utan alla golftävlingar och aktiviteter arrangeras av vår regionansvariga golfvärd och genomförs tillsammans med våra gäster på destination Carvoeiro. På hemsidan Golf | Tidbokning | Tävlingar finns uppdaterad information om tävlingar och andra aktiviteter som arrangeras i regionen.

Destinationen är öppen för bokning från 15/9 till 30/4.

Närområdet

Vila Sol ligger bara några minuters bilresa från staden Quarteira, så det finns massor att se och göra i området. I Quarteria finns en strandpromenad och efter den finns otaliga restauranger, barer och caféer. Stränderna runt Vilamoura och Quarteira är mycket långa, fina och badvänliga. Kör man väster ut från Quartiera, så kommer man till marinan i Vilamoura. Marinan lockar besökare från hela världen och är i stort sett avstängd för biltrafik, vilket gör området populärt för alla som tycker om att promenera längs pirerna och se på alla lyxbåtar. Hela marinan är fylld med restauranger som serverar mat från alla världens hörn. Längst ut i hamnen ligger Akvavit, en restaurang med skandinavisk prägel och riktigt god mat. Vid den östra infarten till Vila Sol finns ett litet shopping center med några restauranger och ett café. Det tar drygt tre minuter att köra dit med bil från klubbhuset. 

I Vilamoura finns en stor tennisanläggning med instruktörer, badhus, båtuthyrning, fisketurer, delfinsafari, olika båtturer där man kan besöka grottorna längs Algarevekusten, de flesta vattensporter, ridning och mycket mer. Även kvällstid är marinan i Vilamoura full av liv. Vilamouras casino har egen restaurang och ett disko. I området runt Vilamoura finns bland annat finns en populär jazzbar med livemusik samt Kadoc, ett disko med fem våningar.

Lägenhetshotell i området

Exklusiva lägenhetskomplexet Pine Hills Vilamoura ligger på en höjd med goda solförhållanden, endast två minuters bilresa från VilaSols 27-hålsanläggning och 22 km från Faro flygplats. På området finns rymliga lägenheter med ett, två eller tre sovrum med stora uteplatser eller balkonger i söder eller öster. I lägenheterna finns det mesta man behöver för longstay som tvättmaskin, diskmaskin, spis, ugn, mikrougn, kyl och frys, k... Läs mer »
 

Hotell i området

Varför bo någon annanstans när du kan njuta av panoramautsikt över gyllene klippformationer, en lockande sandstrand och glittrande blått hav? Utsikten är verkligen storslagen från de nybyggda, exklusiva turistlägenheterna Shantiapartments, som ligger i början av strandpromenaden på Praia da Rocha, en av Portugals mest berömda stränder. Inredningen är av högsta klass och smakfullt utvald. Bättre longstayboende är svårt att finn... Läs mer »
Pestana VilaSol är ett 5-stjärnigt hotell i direkt anslutning till golfbanan med 27 hål och endast 5 minuters bilresa från hamnen i Vilamoura, staden Quarteira och stranden. Hotellet ligger i ett mycket lugnt område för en avslappnad semester. Hotellets stora frukostbuffé ingår i priset. Det finns möjlighet att boka på halvpension som tillval. Alla dubbelrum finns i hotellets huvudbyggnad med balkonger i riktning mot dr... Läs mer »