Vale de Oliveiras är ett elegant och mysigt hotell bara några minuters bilresa från golfbanorna Gramacho och Pinta. Hotellet är placerat i en fantastisk trädgård med olivträd, mängder av vackra blommor, välansade buskar och fontäner. Det 5-stjärniga hotellet har mottagit diverse utmärkelser och anses vara ett av Algarves finaste spahotell. Njut i de vackert inredda hotellrummen, upplev den härliga frukostbuffén och slappna av på hotellets hälsostudio.

Hotellets restaurang, Olive Tree, ligger vackert med utsikt över poolen. Där serveras internationell- och portugisisk mat av mycket hög klass. Frukostbuffén är som en härlig brunch. Det är bara att beställa den typ av ägg man önskar av kyparen, och det finns även ett bra utbud för den som har matallergi.

Vale de Oliveiras säljs under det långa namnet Vale d'Oliveiras Quinta Resort & Spa, och är ett mycket populärt spahotell, vars skönhetssalong erbjuder allt från aromatisk sten terapi massage till manikyr. Våra gäster har gratis tillgång till hotellets inomhuspool och jacuzzi, samt gym och bastu. Hotellets hälsoklubb erbjuder träningspass, bland annat vattengymnastik, yoga, tennis och pilates. Många träningspass är gratis, men för några tillkommer en avgift som betalas direkt till hotellets personal. Det finns också möjlighet att hyra sig en personlig tränare som peppar och lägga upp ett anpassat träningsprogram under vistelsen på Vale de Oliveiras. Det finns även två tennisbanor på resortet. Vid den stora utomhuspoolen finns många solsängar, för den som vill sola eller vila i skuggan.

Hotellet har 22 dubbelrum och servicen är mycket hög. Bli inte rädd på kvällen när städerskan knackar på för att fluffa kudden och förbereda sängen för natten, samt lämna morgondagens väderleksrapport. Det finns gratis internet på hotellrummet, samt i receptionen och andra gemensamma utrymmen. I lobbyn finns en internetstation för gäster som inte har med egen dator. Det finns fler än 20 tv kanaler som bland annat CNN, Bloomberg, Sky News, BBC, BBC 1, ITV och MTV. Det finns också tysk Eurosport, ZDF och RTL samt portugisiska kanaler som visar tv serier och filmer på engelska. Det finns ingen svensk kanal. I hotellets samlingsrum, vid sidan av restaurangen finn Sporte TV golfe, en motsvarighet till ViasatGolf. Där finns också möjlighet att se fotboll från de flesta ligorna i Europa.

Byggnaden är låg och anläggning känns mycket välkomnande och som ett stort hem. Varje sektion har ett namn efter en typ av oliver och det finns gratis parkering.

Matbiljetter

Njut av god mat på hotellets restaurang efter rundan. Nu kan våra gäster beställa rabatterade middagsbiljetter till hotellets populära trerättersmeny, inklusive ett glas vin eller öl samt vatten. Matbiljetter, som bokas på er bokningsbekräftelse, är rabatterade jämfört med att betala på plats. Det går inte att köpa matbiljetter efter ankomst. Beställ ett valfritt antal rabatterade matbiljetter som ett tillval i steg 3 i samband med bokning, alternativt boka på biljetter innan ankomst genom att kontakta vår personal. Aktuella priser finner ni efter bokning genom att logga in på Mina Bokningar.

Golf

Gramacho, Vale da Pinta, Silves, Alto och VilaSol är de fem golfbanor i regionen Algarve som ingår i koncernen Pestana. Golfbanorna Gramacho och Vale da Pinta ligger i utkanten av byn Carvoeiro och nära boendet. Silves och Alto ligger drygt 20 minuter bort från boendet med bil. Till 27-hålsanläggningen VilaSol tar det ungefär 45 minuter med bil via väg N-125.

Via vår sökmotor visas olika greenfeepaket alternativt golfmedlemskap. All information om starttider, tidbokning, golfvärd för destination Carvoeiro finns på vår hemsida. Läs mer >>

Gäster som önskar spela mera golf eller ännu fler golfbanor, kan komplettera bokningen genom att köpa rabatterade Flexi-greenfee som tillval i steg 3 i samband med bokning. 

Gäster som inte spelar golf betalar ett reducerat pris. Ta kontakt med oss för exakt kostnad.

Avstånd golfbanor

Gramacho 1,3 km
Vale da Pinta 3,0 km
Silves 11,2 km
Alto 10,3 km
VilaSol 42,4 km

Upplevelser ni inte ska missa

Aktivitet
Gå den vackra vandringsleden Percurso dos Sete Vales Suspensos längs Carvoeiros stränder för en oförglömlig naturupplevelse. 

Matupplevelse
Prova portugisiska bakverker Pastéis de Nata och Pão de Deus tillsammans med en god kopp kaffe på cafeet Fábrica Velha nära Carvoeiro centrum. 

Dagsutflykt
Besök vinproducenten Quinta do Vales och köp några av deras goda viner. Promenera runt i trädgårdarna och se på alla spännande och udda statyer av svulstiga damer, tjurar och björnar. 

Gemensam utflykt
Följ med på båtutflykt från Carveoiro för att få uppleva den spännande kusten med grottor och vackra klippformationer.


Städer och byar att besöka
Carveoiro 3,8 km
Portimão 7,1 km
Silves 14,8 km
Albufeira 28,2 km
Faro 60,2 km

Det vi gillar mest med hotellet Vale de Oliveiras

Fantastisk hälsoklubb, inomhuspool och spa.
Vackert inredda rum samt underbara trädgårdar.
Gratis internet på rummet och i alla allmänna utrymmen.
5-stjärnigt resort med mycket bra service.
Korta avståndet till golfbanorna Gramacho och Vale da Pinta.