Vale da Pinta är en mästerskapsbana designad av den kända banarkitekten Ronald Fream. Pinta bjuder på böljande fairways och snabba greener. Vid sidan av fairway växer oliv-, fikon- och mandelträd.

Pinta brukar att vara en favorit för många golfare. Hålen är relativt korta, vilket innebär att även golfare med högre handicap ofta har birdie- och parputtar. Den kuperade terrängen ger stor variation på hålen. Här finns flera dogleg och andra hål där spelstrategi är viktigt för att undvika diverse hinder.

Hål 5 är en kort par 3 som går kraftigt nedför. Det är hålet där våra gäster gjort flest hole-in-one, jämfört med alla andra destinationer och banor. Även om hålet är kort, så är det absolut inte lätt. Till vänster finns djupa, stora bunkrar och precis bakom green finns en vattenhinder.

Största utmaningen första nio hålen är annars hål 7, som också är en par 3. Greenen är grund och något upphöjd, vilket gör den väldigt svårträffad. Väljer man för mycket klubba, så har man ett oerhört svårt slag tillbaka mot flaggan. Slår man för kort, så hamnar man i någon av de djupa bunkrarna framför green. 

Hål 8 och hål 9 är två korta par 4, där den som slår riktigt långt kan chansa att gå direkt mot green. De flesta golfare är annars nöjda med att efter ett bra utslag ha ett relativt kort inspel mot green, med stora chanser till par eller birdie.

Gäster, som tycker om att spela nio hål, gillar att green på hål 9 slutar en kort promenad från parkeringen. Ännu närmare parkeringen kommer man om man spelar tio hål, så Pinta är perfekt för den som vill gå en sen eftermiddagsrunda.

Hål 18 är en riktigt tuff avslutning på den vackra golfbanan. Här gäller det att slå rakt, men man måste samtidigt slå långt för att komma fram till green innan slagen är slut. Hela högra sidan är utanför banans gräns. Från hål 18 är det en ganska jobbig uppförsbacke till parkeringen och sedan vidare till klubbhuset. Men det är värt jobbet för att kunna slappna av på den härliga terrassen efter rundan med något gott att dricka. Från uteplatsen har man mycket bra utsikt över utslagen på hål 1 samt green på hål 2.

Träningsmöjligheter

Till höger om hål 18 på Pinta ligger ett träningsområde som heter Pestana Academy. Där finns en driving range med utslagsmattor i två våningar, en stor puttinggreen samt en chippinggreen med tre övningsbunkrar. Precis vid greenen till hål 18, så finns en pitchinggreen för egna träningsbollar samt en fairwaybunker och två greenbunkrar. 

 

Hotell

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil