2020-11-19

Här har vi haft 24 grader och sol idag, så de flesta av våra gäster har spenderat mesta delen av dagen på golfbanan. Algarve regionen har fortfarande liten smitta när det gäller Corona, men totalt har nu 4357 personer registrerats som smittade sedan utbrottet i mars och 37 personer har avlidit. Den stora majoriteten av smittade individer är unga vuxna, så nu har regeringen bestämt att det är slutfestat i många kommuner.

I kommunerna Lagoa och Loulé, där vi har våra longstaygäster, råder inga restriktioner, eftersom antalet smittade är så lågt. Men i de stora städerna Faro, Portimão, Albufeira och Lagos, så måste man vara hemma mellan 23:00-05:00 på vardagarna och efter kl. 13:00 på helgerna. Restriktionerna tycker vi är bra för att skydda våra gäster från smitta. Restriktioner på eftermiddagarna under helgerna har införts för att undvika trängsel på marknader och shopping center samt för att förhindra fester. Vi hoppas att även yngre åldersgrupper lyssnar på uppmaningen att hålla avstånd och vara hemma på nätterna.

Att antalet döda är så mycket lägre än andra regioner med motsvarande antal smittade anses vara ett mycket positivt betyg för den moderna och omfattande sjukvård som erbjuds på Algarve.

Läs tidigare Corona rapporter från Algarve