Var kommer jag trivas bäst som singelresenär?

De flesta singlar väljer El Rompido och de allra flesta trivs utmärkt där. Under januari och februari är det oftast många singlar på plats. Boendet är socialt och det finns en samlingslokal där vi har socialkvällar, allsång, golfstretch och andra aktiviteter. Det är stor aktivitetsklubb med många aktiviteter vid sidan av golfen. Vi har egen tidbokning och lottade tävlingar. Man kan klara sig utan hyrbil och det finns transfer från Faro flygplats. Det är 300 meter till golfklubben och man kan gå ner till byn på 20 minuter och handla. Matbutiken El Jamón kör hem mat till Marismas Club. Det finns också en liten närbutik precis utanför lägenhetshotellet, som har öppet nästan hela vintern. Vi har två dramaten som vi lånar ut till våra gäster, som vill rulla ner till byn och handla.

Kan ni hjälpa mig finna en rumskompis?

Vi kan försöka. Att dela lägenhet med någon man inte känner kan vara starten till en ny vänskap. Vi rekommenderar El Rompido eller Salgados lägenhetshotell, där man har möjlighet att stänga dörren till sitt rum och ett eget badrum. Det är viktigt att få möjlighet till privatliv när man önskar. Det brukar heller inte vara problem att dela kylskåp och kök. Har man någorlunda samma matvanor, så kan man turas om att laga mat och diska. Då blir semestern ännu mer avkopplande. Dessutom är det billigare att dela lägenhet, eftersom man slipper betala singeltillägget. Många gäster väljer att boka longstaysemester som singel, men har en bekant eller flera golfbekanta som kommer och delar lägenhet under perioder av vistelsen. Har man bokat en månad, och har en rumskompis som bokat ett golfpaket via oss, så får man tillbaka singeltillägget för varje natt som man är två personer i lägenheten. Det finns en del pengar att spara om man bokat en längre tid.

Varje sovrum har två sängar, men vi rekommenderar alltid eget rum när man reser längre än en vecka och alla gäster som ska dela lägenhet är vuxna.

Singlar som söker reskamrat, får gärna skicka in namn, e-post och önskad resperiod till oss. Vi hjälper till att förmedla er kontakt till andra som letar efter rumskompis. Kanske finner ni ingen rumskompis som valt exakt de resdatum som ni önskar, men de dagar era bokningar överlappar och ni delar lägenhet så får ni pengar tillbaka jämfört med singelpriset som visas via vår sökmotor.  Gäster som bokar långa vistelser, kan ha flera olika rumskompisar, bara det aldrig bor fler än två vuxna i lägenheten åt gången.

Finns det något resmål i Portugal som passar singlar?

Är man en van resenär, som tycker om att spela med golfare från olika länder, så är Salgados en bra destination även för signelresenärer. Singeltillägget är litet och det går utmärkt att klara sig utan hyrbil. Salgados ligger nära Albufeira på Algarvekusten. Salgados trevliga 18-hålsbana ligger inom några minuters gångavstånd från boendet Vila das Lagoas, som har fina och välutrustade lägenheter. Bokar man vår transfer från Faro flygplats, så klarar man sig bra utan hyrbil eftersom lägenhetshotellet erbjuder gratis transfer till Morgado och Álamos, övriga två golfbanor som ingår i golfpaketen, samt gratis transfer två gånger per dag till Albufeira. Närmaste mataffär finns femhundra meter från boendet. Från lägenhetshotellet tar det bara några minuter att gå till stranden och Salgados naturreservat. Algarve shopping ligger 15 minuter bort med bil, och det är en av regionens bästa och största shoppingcenter. Det finns flera olika golfpaket att välja mellan.

Det är många singlar som reser till våra andra destinationer i Portugal, men singeltillägget är inte lika förmånligt som på Salgados och man behöver en egen hyrbil.

Vill man vara med på tävlingar och aktiviteter under vistelsen, så är det viktigt att först kontrollera om destinationen har golfvärd och aktivitetsklubb under aktuella resdatum.