Vilka golfbanor är lätta att gå?

Gäster som vill undvika kuperade golfbanor brukar föredra Rompido Sur, La Monacilla, El Portil, Isla Canela, Salgados och VilaSol. Även El Rompido Norte är relativt lätt att gå.

Om man ska resa med golfbag är det något speciellt man bör tänka på?

Köp ett resefodral och betala för bagen i samband med att ni köper flygbiljetten. Packa något mjukt runt alla klubbhuvuden och skaften som sticker upp, så är det mindre risk att de blir skadade.

Måste man ha under ett visst hcp för att spela golf?

Det beror på vilken golfklubb det gäller och under vilken månad du önskar att resa. Vi har golfbanor där det inte är ett problem att spela på motsvarande hcp 54 som nybörjare. Är du relativt ny, så rekommenderar jag en golfbana med lite tryck. Då kan man spela mera i sin egen takt och det blir inte lika stressigt. Det finns endast några få klubbar som har hcp gräns på 28 för herrar, men det är mycket sällan den gränsen används. Majoriteten av våra gäster har hcp 20,1 till 36. La Monacilla är ett perfekt resmål när man är ny. Kanonfin bana, stor tillgänglighet, bra rull på fairway samt guld tee för juniorer, nybörjare och äldre damer.

Jag är nybörjare och har bara spelat golf en sommar. Vart ska jag resa?

Gäster som är relativt nya golfspelare eller som gjort ett längre uppehåll brukar uppskatta en golfbana där det är inte är så många som spelar på förmiddagarna och man kan spela i sitt eget tempo. Dessutom är det en stor bonus om det finns en utslagsplats framför röd tee. I tillägg bör det finns bra träningsmöjligheter för att förbättra närspelet och det långa spelet. La Monacilla är därför ett utmärkt val. Golfanläggningen har 18 bra hål. En bonus är bermudagräset på fairway, som ger mycket rull. Dessutom finns guld tee framför röd tee samt regionens bästa träningsområde. Ta kontakt med vår personal om ni önskar att boka golflektioner eller kurs.