Hur gör jag om jag ska rapportera ett fel eller problem angående lägenheten?

Om ni har ett problem med boende, så ska det alltid rapporteras direkt till hotellets eller lägenhetshotellets personal.

Är det ett stort problem och allvarligt klagomål, så skicka en e-post och skriv i hotellet officella bok för klagomål. Har vi personal på plats, så informera er golfvärd. Skicka gärna kopia på ert klagomål, så kan vi hjälpa er följa upp ärendet.

Är det ett mindre problem som lätt kan åtgärdas, så ska problemet rapporteras i hotellets reception. Titta noga så att personalen antecknar problemet i hotellet intranät för uppföljning på plats av vaktmästare eller städerska eller i en bok. Har problemet inte åtgärdats inom 24 timmar, så ta kontakt med recetionen igen och vår personal.

Är det ett allvarligt problem där ni anser er att ha rätt till kompensation eller ersättning, så måste hotellet ha mottagit ett klagomål medan ni är på plats. Det är alltid bäst att skicka en e-post till hotellreceptionen, så har ni bevis på vilken datum felet rapporterades. Åker ni ifrån hotellet utan att ha meddelat att ni inte är nöjda med något, så är det nästan omöjligt att få någon ersättning i efterhand.

Problem ska rapporteras omgående, så att hotellet har möjlighet att finna en lösning till gästen under tiden resenären är på plats.

Har jag rätt till kompensation om mina förväntningar om destinationen inte har uppfyllts?

Ett hotell, golfklubb, transportföretag eller resebolag kan ersätta dig endast du som kund inte fått den produkt du betalat för. Du som kund måste rapportera exakt vad som är fel. Är det inget fel, utan du endast hade förväntat dig något annat än det som du bokat och betalat för, så har du som kund ingen rätt till kompensation. Förväntningar är sällan detsamma som konkreta fel,  och alla kunder har sina egna förväntningar. Vissa personer har orealistiska förväntningar och blir därför inte nöjda. Läs informationen noga på hemsidan, på bokningsbekräftelsen, i ankomstinformationen samt på kvitton, så är det mycket större chans att dina förväntningar motsvarar det du bokat och betalat för.  

När har jag rätt till kompensation?

Har du, till exempel, bokat en lägenhet med två sovrum, men checkat in i en lägenhet med endast ett sovrum, så måste hotellet omgående få möjlighet att korrigera sitt misstag. Rapportera felet i receptionen, så att du får nycklarna till en annan lägenhet.

Finns det inga lägenheter lediga med två sovrum, så har du rätt till kompensation. Notera att personalen skriver ner felet i deras intranät för klagomål. Har hotellet inte hört av sig inom 24 timmar, så skicka en e-post till hotellets reklamationsavdelning eller guest services. Skicka kopia till oss på SoloGolf | GolfiSpanien. Har vi golfvärd på plats, så rapportera felet till vår personal för uppföljning.

Jag hade förväntat mig havsutsikt och översta våningen. Har jag rätt till kompensation?

Ett hotell och ett resebolag kan ersätta dig som kund om du inte har fått den produkt som du betalat för. Svaret är alltså ja, om det på din bokningsbekräftelsen framgår att du bokat  havsutsikt och översta våningen. Står det inte havsutsikt på bekräftelsen, så har du ingen rätt till kompensation. Skulle du se havet från hotellrummet, så är det en bonus och en gratis uppgradering. Inget hotell vi samarbetar med garanterar ett visst våningsplan eller rumsnummer. Däremot är det flera hotell som garanterar solriktning på balkongen och olika lägenhetstyper. Vad kunden har bokat framgår alltid av bekräftelsen.  

Jag har ett klagomål när det gäller hyrbilen. Hur ska jag gå tillväga?

Problem med hyrbilen måste alltid rapporteras omgående och direkt till hyrbilsfirman via e-post. Skicka gärna en kopia på ert klagomå till oss på SoloGolf | GolfiSpanien, så kan vi hjälpa er följa upp ärendet. Vi kan inte skicka in klagomål åt kunden eller motta kompensation för kunden. All kontakt måste ske direkt med personalen på hyrbilsfirman.

Större hyrbilsfirmor upprättar ett ärendenummer för varje klagomål och har en avdelning för klagomål. Kontaktuppgifter till hyrbilsfirman finns på ert kontrakt samt hyrbilskvitto. När ni skickar in ert klagomål, så måste ni uppge ert kontraktsnummer från hyrbilskontraktet, ert namn samt resdatum. 

Är det ett allvarligt problem, där ni anser er att ha rätt till kompensation eller ersättning, så är det brådskande att skicka in ärendet. Problem ska rapporteras omgående, så att hyrbilsfirman har möjlighet att finna en lösning under tiden resenären är på plats.