Vad innebär fri golf?

Fri golf är ett medlemskap som innebär att man kan spela golf vid mån av plats, utan att betala extra för greenfee. Hur många rundor som förbokas åt gästen, bokningsrestriktioner för starttider och annan viktig information finns detaljerat beskrivet under information för varje destination. Ett medlemskap är aldrig en garanti för att man kan spela varje dag eller att man hinner spela 18 hål.

Jag vill spela golf varje dag, är medlemskap med fri golf något för mig?

Det är inte säkert. Läs på varje destination angående hur många rundor per vecka som förbokas och vilka bokningsregler som gäller. Det är självklart svårare för gäster som reser under högsäsong att boka starttider med kort varsel. Fri golf är framför allt ett prisvärt alternativ för gäster, som är nöjda med att spela tre eller fyra rundor golf per vecka och som uppskattar möjlighet att spela mera golf vid mån av plats. Det är också ett utmärkt alternativ för dem som ofta bara vill spela nio hål på eftermiddagarna.

Gäster som önskar spela en viss tid på dagen, eller önskar vara garanterade 18 hål varje dag, bör boka ett paket med greenfeebiljetter utan bokningsrestriktioner. Då kan samtliga starttider bokas i samband med bokningsbekräftelsen. Priset för ett paket med greenfeebiljetter är oftast betydligt dyrare än medlemskap med fri golf, om det finns ett sådant alternativ.

Varför finns det bokningsrestriktioner på vissa medlemskap med fri golf?

Läs om bakgrunden till bokningsrestriktioner och andra frågor relaterade till starttider på vår hemsida http://www.golfispanien.se/svar-starttider.

Finns det medlemskap med fri golf utan bokningsrestriktioner?

Det kan finnas på anläggningar som har mycket liten beläggning. Dessa golfbanor blir dock färre för varje år, i takt med att fler golfare upptäcker fördelarna med att övervintra på Iberiska halvön. Situationen kan uppstå om golfbanan ligger långt från ett hotell eller stad, om det finns andra golfbanor i närheten som är mer populära, om priset upplevs som dyrt eller om golfbanan är helt ny.

Oftast har en anläggning med mindre beläggning sämre omsättning och ekonomi, vilket i de flesta fall innebär sämre kvalitét på golfbanan och ett mindre serviceutbud. Stora, populära resort drivs för det mesta av koncerner som har mängder av banpersonal och en omfattande, modern maskinpark. En klubb med liten omsättning kan normalt endast betala för en bråkdel av dessa utgifter. Därför ska man inte förvänta sig samma standard på en anläggning med liten beläggning, som när man bokar en topprankad golfbana till ett betydligt högre pris. 

Varför delas gästerna upp i golfgrupper på vissa destinationer?

På destinationer som är populära, och under perioder då vi har många gäster på plats, måste vi förboka starttider för våra gäster. Det gör vi så att alla ska vara garanterade ett visst antal golfrundor per vecka. Vi kan självklart inte boka en starttid åt alla varje dag, eftersom få orkar spela så mycket golf och medlemskapet skulle bli oerhört dyrt med sju förbokade rundor per vecka.

Under perioder då gästerna delas in i golfgrupper, så spelar normalt en grupp måndag, onsdag och fredag medan den andra gruppen spelar söndag, tisdag och torsdag.

Jag vill placeras i samma golfgrupp som mina vänner. Hur ordnar jag det?

Alla som delar ett boende, hotellrum eller lägenhet, placeras alltid i samma grupp. Vi skapar gruppindelningen många månader innan varje höst- och vårsäsong. Vi försöker också alltid att placera vänner tillsammans, men har du inte uppgett vilka vänner du har, så har vår personal inte den informationen. Reser du tillsammans med vänner, så skriv deras namn i samband med bokning i kommentarfältet. Har du glömt att uppge dina reskamrater vid bokningstillfället, så hör av er till oss via e-post senast 3 månader innan ankomst. Vi försöker då ordna så att ni kommer i samma spelgrupp, om det finns möjlighet. Har vi inte informationen när det är mindre än 3 månader innan avresa, så är det sällan möjligt att byta grupptillhörighet, om det inte finns någon annan som samtidigt önskar byta till den grupp du tillhör.

Säljer ni rabatterad greenfee, om jag vill spela en annan golfbana än där jag är medlem?

Det finns möjlighet att köpa rabatterade Flexi-greenfee biljetter i steg 3 i samband med bokning. Paket med Flexi-greenfee är oftast billigare än att köpa separata greenfeebiljetter av vår personal på plats. Under länken Flexi-greenfee finns aktuell information om vilka golfbanor som finns med i paketen och bokningsregler. Flexi-greenfee är rabatterade eftersom det finns bokningsrestriktioner när det gäller starttider för de flesta golfbanor.