Silves är en mycket trevlig golfbana med böljande, breda fairways. Trots att golfbanan bara ligger några minuter från staden Silves, så befinner man sig mitt ute på portugisiska landsbygden. Första gången man kör till golfbanan, så är det lätt att tro att man har kört fel. Kan det ligga en golfbanan här ute bland apelsiner, odlingar och växthus? Väl framme är det en positiv överraskning. Trots att golfbanan är relativt ny, byggd 2006, så känns det som den hör hemma i det vackra landskapet nära Monchique bergen. 

Att marken är bördig, går inte att ta miste på. Golfbanan brukar vara i väldigt bra kondition med perfekta fairways. Ruffen är frodig, men relativt kortklippt. Vid sidan av golfbanan ser man mängder av olivträd och gamla stenmurar som skapats för att få mark att odla på. De enda ljud man hör är från tåget som går från Silves samt en och annan tupp på gårdarna intill. Området är ett genuint jordbrukslandskap där man känner lukten av citrusträdens blommor och frukter. Här finns också många korkekar och det ligger en gammal korkfabrik vid sidan av banan, där de bland annat producerar vinkorkar. 

Greenerna på Silves är mycket stora och ondulerade. Även den bästa golfaren får räkna med en och annan tre-putt om bollen hamnat på fel sida flaggan. Greenerna är en härlig utmaning för alla, och eftersom de oftast är i perfekt kondition så är det en test att försöka läsa rätt och sedan rulla iväg bollen med den perfekta hastigheten. 

Bunkrarna är vackert skulpterade och ligger som inbjudande vackra smycken på de flesta hål. Som på många moderna banor så är bunkrarna djupa, men de är ändå relativt lätta att komma ut av eftersom själva området med sand är platt. De flesta bunkrar har så kallat bunkerskägg, klippt i semiruff höjd, som böljar ner mot sanden. Bunkerskägget fångar upp många mindre bra bunkerslag, så att nästa slag oftast kan slås från gräs istället för sanden.  

Banan är kuperad, men det är endast några få hål som är backiga. Hål 1 och hål 12 går markant uppför. Där får man möjlighet att förbättra sina kunskaper på att slå från sid- och motlut. På många hål står man högt på tee och får man en bra träff, så seglar utslaget mycket längre än vanligt. Det är framför allt mellan hålen som spelaren får testa konditionen. Elvagn eller golfbil rekommenderas till den som har stora problem med hjärtat eller som har svårt att gå i backar.

Golfbanan har sex par-3 hål, vilket ger par 70. De flesta av korthålen är vackra. Det gäller att träffa på rätt del av greenen, för att undvika en riktig långputt.  

Det finaste hålet är hål 13, som går runt en sjö. Det är en par-5 där de som slår långt kan ta chansen att försöka nå greenen på två slag, med risk för badboll.  

Det finns ingen driving range på Silves. För att värma upp, så finns en liten bur, där man kan slå egna bollar in i ett nät. Det finns ett klubbhus med en trevlig terrass och en liten pro shop. 

 

Hotell

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil