Efter sex år som ansvariga golfvärdar i Vilamoura-Vila Sol, så kan vi konstatera att banans skötsel har utvecklats avsevärt med bra greener och ständigt pågående gallring av pinjeträden. Dessutom har vi under säsongen haft det bästa golfvädret man kan önska, soligt och och enbart sporadiska regnskurar från oktober till månadsskiftet mars-april. Vad mer kan man önska? Självklart skall vi i detta sammanhang inte glömma att även de fyra övriga golfbanorna, Alto, Gramacho, Pinta och Silves, som ingår i konceptet Fri golf även de har uppvisat och erbjudit mycket bra och goda förutsättningar av högsta klass.

Tävlingssäsongen

Så gott som alla gäster har deltagit med liv och lust i de par- och lagtävlingar, individuella tävlingar och de matchcuper i spelformen Bästboll som arrangerats under hösten och våren. Om än inte alla hamnat på pallplats, så är det ändock så att de allra flesta någon gång hamnat på prispallen eller vunnit ett så kallat Klappepris. Det är ju detta som är finessen med vår variation av såväl Lag- som Partävlingar där alla har chansen till en bra placering eller ett tröstpris.

Månadens Golfare

Månadens Golfare spelades i två klasser och uppvisade åtta olika segrare. Vid höstens tävling erövrade Hans Norén och Agneta Kangasniemi vardera en pokal i klasserna hcp 0-20,0 resp. 20,1-36. Under våren var klassegrarna i turordning Cecilia Hertzman, Göran Göthager och Anders Hedin i klassen 0-20,0. Den andra klassen, hcp 20,1+, vanns i turordning av Gunnar Fältö, Ulrika Göthager och Arne Karlsson. Noterbart är att paret Göthager gjorde ”rent hus” avseende troféerna under februari!

Matchcup

Matchcup i spelformen Bästboll Match genomfördes som brukligt i såväl november som i början av mars med 9-hålsmatcher i kvarts- och semifinalerna och finalmatchen över 18 hål. Under höstens matchcup besegrade Ernst Eriksson/Kerstin R Holmqvist paret Terje Edvardsen/Randi Flåten först efter särspel på 19:.e hålet. Vårens matchcup vanns av paret Arne/Else-Marie Karlsson med 3/2 över Folke Bågstam/Anders Hedin, en matchkonstellation som kämpat tillsammans sedan 2014.

Vinprovning

Utöver golf i olika tävlingsformer erbjöds vid två tillfällen även vinprovning på en närliggande vingård, som bland alla sina goda viner även erbjöd ett 17%-igt vin. Denna utflykt var mycket uppskattad av deltagarna och mer vinprovning återkommer naturligtvis i framtiden.

Traditionell avslutningslunch i Vilamoura marina

Den traditionsenliga vårlunchen på restaurang Akvavit i Vilamoura hamn som genomfördes för sjätte gången avnjöts efter en tidig sällskapsrond om morgonen. Deltagarna kunde välja mellan en varierad tallrik med Skagenröra, fyra sorters sill, räkor samt såväl rökt som gravad lax med tillbehör eller grillad lax varpå alla avrundade måltiden med valfri dessert eller kaffe och avec. Akvavit är en högklassig restaurang som serverar mat med skandinaviska influenser. Från deras brygga har man bra utsikt över marinan och kan njuta av god mat.

VilaSol med dess utmanande tre bankombinationer är en golfanläggning av hög klass, men man skall inte räkna med att där sänka sin hcp, banorna är som nämnts utmanande. Å andra sidan får man ett stort utbud av restauranger, shopping och fina badstränder i och runt Vilamoura och Quarteira. Flera av våra stamgäster har redan bokat och återvänder år från år till VilaSol med dess utmaningar, så vi ser fram emot en ny och spännande säsong.

SoloGolf | GolfiSpanien