Höstsäsongen bjöd på underbart svenskt sensommarväder emedan vårsäsongen var betydligt våtare än normalt, men sämre vårväder har ju som bekant gällt över hela Europa. Det bättrade sig dock mot slutet av mars varvid åtminstone några gäster återvänder solbrända till golfsäsongen hemma i Skandinavien. Som brukligt här på VilaSol så har så gott som alla gäster deltagit med liv och lust i de par- och lagtävlingar, individuella tävlingar och den matchcup som arrangerats. Sista tävlingen på VilaSol för denna vintersäsong spelades Långfredagen 30 mars, då herrarna vann över damerna i en lagmatch där topp-3 i varje lag sammanräknades.

Månadens Golfare

Det nya konceptet med endast en singeltävling för att kora Månadens Golfare har sett 9 olika segrare av 10 möjliga eftersom Leif Ampler var omutlig när han vann klassen 20,1—36,0 såväl under januari som februari. Övriga segrare i klassen blev Leif Surdal, Ulla Munthe och Else-Marie Karlsson. I klassen upp till 20,0 segrade i turordning Sten Gustavsson, Göran Langemar, Niels Sundekilde, Petter Lund och Christer Johansson.

Mer om golf på VilaSol

Ett flertal nya spelformer har introducerats under säsongen, bl a Scramble Tärning och Färgslaget. Den första spelformen är enklare och roligare att spela eftersom slumpen avgör vilken boll som skall väljas efter utslaget och man slipper det taktiska momentet med att välja. Färgslaget medför att åtminstone damerna får spela en avsevärt avkortad VilaSol-bana med ca åtta tillfälligt arrangerade tees utplacerade på fairway.

En matchcup i spelformen Bästboll Match genomfördes som brukligt i början av mars med 9-hålsmatcher i kvarts- och semifinalerna. Matchcupen samlade 8 par och i finalen som spelades över 18 hål besegrade titelförsvararna från 2017, Kjell Lundekvam och Kerstin Holmqvist, paret Leif Ampler och Gunilla Tengbom med 3/1.

Avslutningslunch i Vilamoura marina

Den traditionsenliga vårlunchen på restaurang Akvavit i Vilamoura hamn med 30 deltagande gäster avnjöts efter en tidig morgonrond. Deltagarna kunde välja mellan en varierad tallrik med Skagenröra, fyra sorters sill, räkor samt såväl rökt som gravad lax med tillbehör eller grillad lax varpå alla avrundade måltiden med en liten ostbricka. Akvavit är en högklassig restaurang som serverar mat med skandinaviska influenser. På deras brygga kan man sitta nära båtarna i marinan och njuta av god mat i solen.

VilaSol med dess utmanande tre bankombinationer samt ett stort utbud av restauranger, shopping och fina badstränder i och runt Vilamoura och Quarteira är en plats man gärna återvänder till. Flera av våra stamgäster har redan bokat och återvänder till VilaSol nästa vinter, så vi ser fram emot en ny och spännande säsong.

Golfvärdar Åke och Kerstin
SoloGolf | GolfiSpanien