Höstsäsongen var helt underbar med sol och värme. Det regnade endast en natt och en dag på hela säsongen. Så det blev massor av golfrundor på den utmärkt fina golfbanan La Monacilla, designad av José Maria Olazába.

Vårsäsongen startade med sommarvärme som vi fick njuta av i 20 dagar innan två veckors perioden med hård storm och regn kom, men det var bara att gilla läget och fånga regn uppehållen ute på banan. En del tävlingar blev tyvärr inställda. Vi uppskattar dock att Monacilla banan har så utmärkt underlag, att den i stort sett inte berörs av sådant väder.

Ett flertal nya spelformer har introducerats under säsongen, bl a Scramble tärning och Färgslaget. Vi har också tävlat i lagspelsformer som Shamble, Scramble, Bästboll Speciale och Irish greensome, där samtliga gäster varit med och spelat.

Det blev även mycket umgänge utanför golfbanan, vilket stärkte den redan fina sociala andan som genomsyrar alla gästerna på Punta Umbria. Gemenskapen och vänligheten är enorm, vilket säkert är det som gör att många av de nya gästerna kommer tillbaks.

Vi har många trevliga sociala aktiviteter såsom tapas, middagar och våra träffar i samlingsalen med överraskningslekar och uppskattade sångstunder, Migkortspel, samt Bungypump och Golffys.

Förutom våra gemensamma middagar på Familjebodegan El Policia i Aljaraque med sina utsökt grillade rätter och lunchrestaurangen Postero i Coralles med sina osttapas som specialitet, så åker gästerna gärna dit själva och äter pga. den spanska stämningen och den utsökta maten. Barcelos restaurang med sin fina ombyggnad och enorma buffe är också en höjdpunkt samt Golfrestaurangens Monacillas tapas.

Månadens Golfare

De segrande i nya konceptet, med endast en singeltävling för att kora Månadens Golfare,  blev i hcp klassen 0-20 Göran Warpefelt, Dan Bennman,  Lennart Grubbström och Dan Bennman. Dan lyckades alltså vinna två Månades Golfare tävlingar under vintersäsongen.

I hcp klassen 20,1-36  segrade i turordning Frank Bennman, Lars Juhlin, Patrik Näslund och Lars Juhiln. Lars Juhlin lyckades även han men bedriften att vinna två Månadens Goilfare.

Stort Grattis till er pristagare samt alla ni som vann i lagtävlingarna.

Till sist vill på SoloGolf | GolfiSpanien och golfvärd Gull-Britt tacka alla gäster för en fantastisk säsong.

SoloGolf|GolfiSpanien