Sista tävlingen på VilaSol  har spelats för denna vintersäsong. Det har varit en vinter med underbart väder, så många gäster återvänder solbrända och redo till golfsäsongen hemma i Skandinavien.  Så gott som alla gäster har med liv och lust deltagit i de par- och lagtävlingar, individuella tävlingar och den matchcup som arrangerats i VilaSol. Under december genomfördes också nio gemensamma tävlingar för de boende i såväl Carvoeiro som Vilamoura. Tävlingarna spelades växelvis på Gramacho, Pinta, Silves och VilaSol. Gästerna från VilaSol placerade sig ofta i topp, speciellt på hemmabanorna.

Avslutningslunch i Vilamoura marina

Vårsäsongens sista tävling spelades med en tidig morgonstart varpå dagen avslutades med den traditionsenliga lunchen på restaurang Akvavit i Vilamoura hamn. Deltagarna serverades en härlig och varierad tallrik med Skagenröra, tre sorters sill, räkor samt såväl rökt som gravad lax med tillbehör och en liten ostbricka. Akvavit är en högklassig restaurang som serverar mat med skandinaviska influenser. På deras brygga kan man sitta nära båtarna i marinan och njuta av god mat i solen.

Årets Golfare

Totalsegrare i Order-of-Merit för klassen 0-20,0 blev Folke Bågstam, som även vann 2014-15.  Segern i klass 20,1-36 gick till Mona-Lisa Holmqvist, som redan före sista omgången hade säkrat densamma.

Hedin och Bågstam i unik kamp om segern

När Månadens Golfare skulle utses i mars, så var det omöjligt att skilja vinnarna i klassen 0-20 från varandra. Anders Hedin och Folke Bågstam med vardera poängserierna 20-19-16-15-13 var nämligen helt oskiljaktiga och fick varsin trofé. Därmed vann Anders och Folke två Månadens Golfare var under våren.  Övriga troféer i klassen 20,11-36 vanns av Mona-Lisa Holmqvist, Anci Hedin och Kjell Lundekvam. Noterbart är att Bernt Malmo vann fyra OoM-tävlingar, men ändå inte lyckades erövra någon månadstrofé, eftersom hans segrar spann över tre kalendermånader. Ett drygt 20-tal gäster har någon gång fått ta emot ett 1:a pris i någon av par- eller lagtävlingarna och mest dominerande avseende medaljplaceringar i dessa tävlingar var Sture Olsson.

Mer om golf på VilaSol

En matchcup i spelformen Bästboll Match genomfördes i början av mars med 9-hålsmatcher i kvarts- och semifinalerna. I finalen, som spelades över 18 hål, besegrade Kjell Lundekvam och Kerstin Holmqvist paret Bernt Malmo och Anne-Lise Rommetvedt med 2/0.

Två HIO har under säsongen gjorts av VilaSol gäster, dels av Gunilla Tengbom på VilaSol hål 7 samt Britt-Marie Andrée på Pinta hål 5.

Flera gäster har redan bokat och återvänder till VilaSol nästa vinter, så vi ser fram emot en ny, spännande säsong.

SoloGolf|GolfiSpanien