Vintersäsongen 2016-17 har varit otroligt uppskattad av gästerna. Det har varit många trevliga sociala aktiviteter såsom tapas middagar, strandvarpa, överraskningslekar i samlingslokalen, Migkortspel, Bungypump och Golffys.

Men framförallt massor av golfrundor på den utmärkt fina golfbanan La Monacilla designad av José Maria Olazába. Banan har utmärkt underlag och står emot alla sorters väder. Bunkrarna har genomgått en stor renovering för avrinning vid regn och har fått ny lättspelad sand.

Tävlingsresultat

De sociala tävlingarna har varit mycket uppskattade, med stor uppslutning, där lagspel har premierats. Det har spelats olika former såsom Shamble, Scramble, Bästboll Speciale och Spansk slaggolf med specialregler där spelarna har haft så roligt att de gärna spelat mer än 18 hål.

Order Of Merit spelades i två handicapklasser med stort deltagande. Total 45 personer lyckades att vinna Order of Merit poäng till rankinglistan.

Under hösten vanns Månadens Golfare av Ingrid Christensen i oktober och Bengt Lilliehöök i november i hcp-klassen 0-20. I hcp klassen 20,1-36 segrade Kerstin Holm i oktober och Meta Lundqvist i november. Segrare i hcp klassen 0-20 i februari 2017 blev Bernth Andrée.  I mars vann Eva Grubbström klassen 0-20 och Gun Bergqvist tog hem segern i klassen 20,1-36.

Årets Golfare och totalsegrare i Order of Merit blev Gunnar Lundqvist i klassen 0-20 efter en mycket hård kamp mot Bengt Lilliehök, då det endast skiljde en poäng efter samtliga tävlingsresultat summerats.  I klassen 20,1-36 tog Gun Bergqvist hem totalsegern före makarna Bibi och Lars Juhlin. Ett stort grattis till alla vinnare och njut av era segrar hela sommaren.  

God mat och trevligt sällskap

Nämnas måstes också några våra nyupptäckta restauranger, som blev så uppskattade att gästerna besökte dom igen. Familjebodegan El Policia i Aljaraque med sina utsökt grillade rätter. Lunchrestaurangen Postero i Coralles med sina osttapas som specialitet, för att inte tala om desserterna. Restaurangen Piscis i Punta Umbria med god 3-rätters meny inklusive vin för 10 €.

Tack alla gäster för en fantastisk säsong. Vi önskar er fortsatt trivsam golf i sommar och välkomna tillbaka.

SoloGolf|GolfiSpanien

La Monacilla