Sista tävlingen på El Rompido har spelats för denna vintersäsong. Det har varit en solsäker vinter vilket har medfört många glada solbrända deltagare och otroligt fina resultat.

Det har spelats en hel del tävlingar under säsongen så som matchtävling, Order of Merit och socialgolf. Vi har haft hela 261 golfare som gjort topplaceringar och fått poäng på Order of Merit, varav 13 av vinnarna har haft bättre resultat än sitt handicap. Två spelare har behövt hålla tacktal två gånger under sin tid här nere och det är Leif Franzen och Eva Rese. I socialtävlingarna har golfarna fått kämpa tillsammans med sin partner eller vänner i en hel del annorlunda och roliga spelformer som Spansk Slaggolf, Färgslaget, Shamble och Scramble Tärning.

Månadens Golfare

När det gäller Månadens Golfare så har det varit många jämna kamper om troféerna. Det har ofta avgjorts på den sista deltävlingen och ibland på sista hålen. Ett stort grattis till månadssegrarna Einar Krokan, Susanne Bergman, Lars-Ivar Karlsson, Anine Falker, Göran Svedberg, Marianne Stockman, Jan-Arne Rese, Christer Ottosson, Jan Lund, Gunilla Tano, Anders Eurenius, Marianne Arnberg, Bertil Englund och Ann-Christine Englund, som alla spelat exceptionellt bra golf här på El Rompido. Ingen golfare har vunnit månadens golfare två gånger vilket tyder på att det är en hård konkurrens om första platsen. Däremot så vann makarna Englund varsin trofé under april månad, vilket endast har hänt en gång tidigare på El Rompido under alla år med Order of Merit ranking. 

Årets Golfare

I år har det pratats mycket om vem som kommer bli Årets Golfare då det har varit otroligt jämnt. Både Eva Rese och Anine Falker slogs länge om första platsen i klassen 20,1-36. De båda placerade sig i topp på de flesta tävlingar de deltog i. Det såg ut att bli någon av dessa starka damer som skulle ta hem priset, men Christer Ottosson lyckades skrapa ihop hela 170 poäng denna vinter och gick därmed glatt om både Anine och Eva. I klassen 0-20 har Jan Lund legat på en stabil första plats under hela sin tid i Spanien. I slutet av året placerade sig Leif Franzen i topp på alla tävlingar och var nära att gå om Jan, som dock lyckades hålla ett litet försprång. Jan Lund slutade som vinnare på 139 poäng.

Andra aktiviteter

Under säsogen har socialkvällar anordnats varje vecka där fina priser har delats ut, det har dansats, vin har druckits och frågesporter har hållits. Varje vecka har en hel del gäster deltagit i bungypump, golffys och golfH20, där de framförallt har fått öva upp sin rörlighet och styrka. Vi hoppas ni fortsätter med fysträning därhemma. En stort antal gemensamma middagar har anordnats,  och där det varit fullt med deltagare i princip varje gång. Det har varit mycket trevligt och en härlig stämning bland årets glada gäster.  

 

Vi blickar framåt mot nästa säsong och är i full gång med planeringen. Många gäster har redan bokat och längtar tillbaka till El Rompido.  Vi tackar för en fantastisk säsong och hoppas vi ses igen till hösten.


SoloGolf|GolfiSpanien