Säsongen 2015-2016 var återigen lyckad,  med många gäster som hade en underbar vinter i sköna omgivningar. Vädret gjorde att banorna var extra torra och fina. Det var mycket full  på fairway. så att hålen upplevdes något kortare.  Samtidigt var greenerna snabba, vilket gjorde puttningen utmanande.  

Resultaten i tävlingarna var väldigt bra med mängder av låga scorer på Order of Merit (OoM). Det har varit tuffare än någonsin att komma på prisplats eller att plocka OoM poäng. Vi hade rekord med över hundra deltagare på vissa OoM tävling.

Gästerna i Carvoeiro satte nytt destinationsrekord angående antal hole-in-one på en vinter. Stort grattis till Bjørn Skoglunn, hål 4 på Silves; Ole Bay Jensen, hål 12 på Silves; Margareta Larsson, hål 5 på Pinta; samt Anita Nygren och Marianne Grönlund, båda på hål 15 på Pinta. Alla som gjorde HIO firade så som seden säger.

Under året har många gäster deltagit i våra fysiska aktiviteter, med inriktning på golfspelet. Vi har haft bungypump och golffys med stretching. Flera tävlingsinriktade Carvoeiro gäster passade även på att delta vid tävlingarna på Vila Sol och Salgados, något som uppskattades mycket av de som deltog.

Slutligen vill vi gratulera alla segrare och pristagare under säsongen. Månadens Golfare vanns av Ivar Knoth, Britt-Mari Björkman, Geoffrey Reynolds, Anette Vilhelmsson, Rose-Marie Larsson, Anette Vilhelmsson, Bjørn Skoglunn, Dennis Overfors, Øystein Röed, Benny Houe. Det innebar 3 danska segrare, 4 svenska segrare eftersom Anette vann två gånger och 2 norska segrare. Gruppen i Carvoeiro är verkligen skandinavisk. Vi hade även flera finska gäster under säsongen, men det är oerhört stor konkurrens att vinna en tävling och ännu svårare att vara bäst under en hel månad och vinna Månadens Golfare i sin handicapklass.

Årets Golfare och vinnare av Order of Merit blev Ulla Persson på 202 poäng i handicapklass 0-20. Ulla tog hem segern med endast en poängs marginal före Rose-Marie Larsson. Segrare i klassen 20,1-36 blev Anette Vilhelmsson på 153 poäng.

För er som inte var så lyckosamma i år, så önskar vi lycka till nästa vinter. Man vet aldrig när man slår till med ett toppresultat.

SoloGolf | GolfiSpanien