Santo António golfklubb ligger i en dal i området Parque da Floresta, som tidigare var namnet på golfbanan. Golfbanan är ondulerad, speciellt första nio hålen, och omväxlande. Sista nio hålen är utmanande med en hel del vattenhinder och många bunkrar.

Banan är designad av Pepe Grancedo, som försökt att anpassa golfbanan till terrängen istället för tvärt om. Första gången spelar man antingen bra, eftersom man inte vet var svårigheterna finns, eller så blir resultatet dåligt för man råkar slå bollen till fel plats. Oavsett, så är det en golfbana som gynnar hemmaspelare och de flesta tycker mycket om golfbanan efter några rundor. Här gäller det att behärska sidlut, uppför och nedför samt spela strategiskt. Den som kommer från en platt hemmabana, kommer inom kort att lära sig nya slag. Runt fairways finns pinjeträd och eukalyptus, men det är inte vegetationen som är den stora svårigheten på golfbanan. Golfbanan är en relativt öppen parkbana, men det är lutningarna på fairway, höjdskillnaden och onduleringarna på greener, som gör golfbanan utmanande.  

På grund av stora höjdskillnader och några rejäla backar, så är det många som föredrar golfbil. Det rekommenderas till alla som har problem med höfter, knän, lungor eller hjärtat. De flesta skandinaver väljer dock elvagn, för att träna benmuskler och kondition. Elvagn bokas som tillval i steg 3 av bokningen.

Signaturhålet för golfbanan är hål 5, som är er riktigt kort par 3 som endast mäster drygt 100 meter från herrtee. Greenen ligger långt nedanför tee. Här gäller det att välja rätt klubba eftersom bollen annars rullar av åt alla sidor. Tuffaste hålet ut är hål 9, som är en par 5 där fairway sluttar till vänster. Slaget upp till green är besvärigt, eftersom greenen ligger ordentligt upphöjd. Relativt högt gräs framför green hjälper till att fånga korta bollar, så att de inte trillar alltför långt tillbaka.

Även om hålen inte är långa, så gäller det att inte tappa fokus sista nio hålen. Vattenhinder vaktar fairway och greener. Här kan man också njuta av flera vackra vyer, när medspelare slår. Det gäller att placera bollen, och pricksäkerhet vinner över styrka på denna golfbanan. Klubbhuset och baren ligger på en höjd nära greenen på hål 18. Där kan man sitta efter rundan och titta på andra som kommer in. Det är ett ganska svårt avslutningshål med en grund green, där det gäller att hålla tungan rätt i mun för att inte putta bort sig.

Greenerna är relativt stora. Flera greenfer har onduleringar, där det gäller att lägga inspelet på rätt sida flaggan för att få lättaste putten. Innan rundan kan varje spelare få besked om dagens pinposition, där greenerna delas in i sektion A och B. Det är viktig information för den som vill undvika alltför utmanande långputtar genom att placera bollen på rätt platå.

Golfbanan ligger nära fiskebyn Salema och inte långt ifrån Sagres. Här finns en range, putting green, omklädningsrum och pro shop.

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil