Salgados och Galé är fullt av solbadare på sommaren. Här finns underbara stränder. Strand heter praia på portugisiska och var man än kör i området ser man de bruna vägskyltarna som visar vägen till havet. Eftersom Galé ligger lite utanför Albufeira, så är det lite mindre trångt jämfört med närmare staden. 

Praia de Salgados ligger närmast boendet och är en fin strand. 

Praia de Galé är en del av en lång strandsstäcka. Här finns öppna sandstränder och klippiga partier med grottor. 

Praia de Castello är en riktigt vacker strand, som är mycket populär bland portugiserna själva. 

Evaristo är en mindre strand mellan klippforamtioner. Det är inte så lätt att ta sig dit, men väl värt mödan. Där kan man ligga lite avsides och njuta av klippor, havet och naturen. 

Längs stränderna finns restauranger. Många erbjuder lokala specialiteter som grillad fisk och skaldjur, men det finns även restauranger som serverar lunchmenyer och enklare rätter som pasta eller pizza.

Galé har inget centrum, så som äldre portugisiska byar har. Närliggande Guia och Albufeira har det mesta som man behöver när det gäller service.

När det gäller matbutiker, så är närmaste butiken Oceano supermarket, som ligger i komplexet Salgados Village. Det finns också små närbutiker i Galé. Gäster med hyrbil väljer säkerligen att handla på Apolonia, som är den matbutikskedja som erbjuder flest internationella varor samt bröd, frukt och grönt av mycket bra kvalité. Apolonias egen sushi är också populär bland våra gäster.  

Det finns ett enormt stort utbud av restauranger i Galé, Guia och i Albufeira, både av portugisisk och internationell mat. 

 

 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil