Salgados golfbana ligger på ett bördigt område bakom sanddynorna längs Galés stränder. Många av hålen har vattenhinder och sidovattenhinder, så golfbanan är inte bara vacker utan även ett paradis för fåglar. Det finns många exotiska fågelarter att se på under rundan.

Salgados är en relativt kort golfbana, som passar bra för damer och seniorgolfare. Banan är väldigt lätt att gå, eftersom det inte finns några kullar eller backar. Klubben använder sig nästan alltid av start från två tees. Det innebär att man ska slå ut igen för att spela de sista nio hålen på hål 1 eller hål 10 exakt två timmar efter sin ursprungliga starttid. Det är normalt inga problem, eftersom rundorna går förvånansvärt snabbt på Salgados och oftast under fyra timmar även vid högsäsong.

Anledningen att det spelas snabba rundor på Salgados beror förutom att golfbanan är något kortare än normalt på att man sällan behöver leta efter golfbollar. Det finns nästan ingen hög ruff på golfbanan och i stort sett inga buskar och träd, så vida man inte räknar palmer. Golfbanan skulle lika gärna kunna heta Palmgados, för det är så enormt många vackra palmer spridda över området och golfbanan. Beroende på hur man väljer att räkna vattenhinder och sidovattenhinder som har förbindelse, så finns det mellan 15 – 17 dammar och bäckar som en extra utmaning utspridda över området. Ligger inte bollen på fairway eller i ruffkanten, så kan man vara tämligen säker på att den ligger i vatten. Golfare som slår mycket snett, bör investera i en håv eller packa med några extra bollar i bagen.

Hålen på första nio är något knixigare och smalare jämfört med sista nio. Det är definitivt en golfbana som kräver koncentration och strategi. Hål 2 och hål 6 är mycket smala och det är lätt att slå i vatten, men slår man långt och dessutom rakt, så kan man räkna med en enkel birdie. Alla korthål är relativt korta och på de flesta hål är det viktigare att slå rakt än långt, vilket säkert är anledningen till att många damer stortrivs på Salgados, trots alla vattenhinder.

Har ni inte spelat Salgados på många år, så blir ni mycket positivt överraskade. Golfbanan har förbättras på många sätt, och den är numera oftast i mycket bra kondition. Går golfen inte bra för dagen, så är banan och omgivningarna så vackra att det inte spelar så stor roll. 

Klubbhuset är stort och trevligt, med en terrass där man kan sitta efter rundan och se andra slå ut. Rangen och övningsgreener ligger nära parkeringen.

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil