Alla gäster har ännu inte rest hem, men det är dags att summera vintersäsongen 2014-15. Det har igen varit rekordmånga deltagare på våra tävlingar. Det allra roligaste är att så många olika personer har spelat bra golf under säsongen. Det har varit hård kamp om första platsen på tävlingen Golfaren, där gäster från alla destinationer är inbjudna. Golfaren spelades i år som partävling och bästboll. 

Precis som tidigare år, så har det varit stenhårda kamper om pokalerna för Månadens Golfare på alla våra resmål. Månadens Golfare är en individuell tävling som sträcker sig över 4-5 tävlingar under en månad. Ofta har kampen avgjorts på de sista hålen. Vi lottar alltid ledarbollar den sista tävlingen varje månad, så att gästerna som ligger i toppen spelar tillsammans. Vinnarna av Månadens Golfaren får en glastrofé med 3-D gravyr. Vinnarna av Årets Golfare vinner en keps med texten Vinnare Order of Merit, som ska bäras i samband med nästa säsongs Order of Merit-tävlingar. Kepsen motsvarar en ledartröja i ett cykellopp. Kepsarna har antingen delats ut på plats eller så delas de ut i samband med första prisutdelningen efter att gästen kommer ner till nästa säsong. Herrarna får en orange ledarkeps och damerna får en rosa keps.

Segrare Golfaren - Partävling

Oktober

Britta Höjvall | Leif Höjvall

November

Hans Broqvist | Christina Broqvist

December

Jonas Carlbom | Louisa Carlbom

Januari

Bengt Orre | Annine Falker

Februari 

 Björnar Fagerheim | Rigmor Hedlund

Mars

Bengt Odenholm | Maie Reinart

April

Margareta Larsson | Lars Bergman

 

Nedan ser ni namnen på vinnarna av Årets Golfare samt Månadens Golfare på respektive resmål.

Carvoeiro

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20 - Ole Bay - 225 poäng
Klass 20,1-36 - Bo Hansson - 144 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Björn Gjertsen, Bo Hansson, Nigel Rhodes, Jan-Erik Dacke, Margareta Elfsberg, Leif Almtorp, Eva Almtorp, Ole Bay, Rose-Marie Larsson, Toril Skoglunn

Costa Esuri

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20 - Nigel Rhodes - 37 poäng
Klass 20,1-36 - Carina Grimberg - 55 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Nigel Rhodes, Carina Grimberg (2), Benz Karlsson

El Rompido

Vinnare Årets Golfare:

Hcp 0-20 – Göran Ingels – 185 poäng
Hcp 20,1- 36 – Annika Dahlén – 164 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Johan Lindqvist, Laila Eriksson (2), Hans Broqvist, Grethe Jacobsen, Svein Jacobsen, Annika Dahlén, Björn Rojahn, Milka Ekwall, Göran Ingels, Marianne Arnberg, Sven Lessner, Christer Sundström, Adam Samnegård

Punta Umbria

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20- Bjarne Klock - 63 poäng
Klass 20,1-36 - Lars Juhlin- 66 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Lars Juhlin (2), Bengt Lilliehöök, Bjarne Klock (2), Barbro Klock

VilaSol

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20 - Ove Persson - 169 poäng
Klass 20,1-36 - May Lisbeth Jacobsen - 125 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Gunilla Bohlin, Göran Bohlin, Yvonne Persson-Sundell, Ove Persson (2), May Lisbeth Jacobsen, Lennart Jonsson, Folke Bågstam

Statistik

Vi kan konstatera att det under vintern 2014-2015 varit en jämn fördelning av vinnare mellan könen. Både damer och herrar stod för fina insatser. Två damer och tre herrar har också fått med sig mer än en statyett hem. Laila Eriksson, Carina Grimberg, Lars Juhlin, Bjarne Klock och Ove Persson har vunnit 2 månader vardera på sina resmål. Ett extra grattis vill vi på SoloGolf | GolfiSpanien också skicka till Lise Garvick, Jahn Thelin, Anette Lind och Jerry Söderlund. Dessa fyra lyckades under säsongen med en bedrift som är få golfare förunnat. De gjorde nämligen varsin hole-in-one under vintersäsongen 2014-2015.

Det är många som har varit med och tävlat, som aldrig någonsin skulle tävla på sin hemmaklubb. Vi tycker att våra sociala tävlingar är en bra möjlighet att lära känna nya människor. Vid tävlingsspel så blir man också tvingad att hålla sig lite uppdaterad med golfens regler och utmana sig själv. Under säsongen har vi alternerat mellan flera olika spelformer. Allt för att skapa så stor variation som möjligt för våra gäster. Har ni någon spelform som ni tycker skulle vara trevlig för våra andra gäster att pröva, så hör av er till oss. Vi är tacksamma för tips och idéer.

Under våren så är det Karneval i många städer i Spanien och Portugal. För att uppmärksamma detta så anordnades det en specialtävling på El Rompido. Enda kravet för att få deltaga på denna dag var att man var tvungen att vara utklädd. Karnevalgolfen på El Rompido avslutades med räkfrossa och underhållning på kvällen. Punta Umbria spelade en hattparad med golftävling och fest i samlingslokalen på Leo Deluxe. 

Vi blickar redan framåt mot nästa säsong och är i full gång med planeringen inför 2015-2016. Många gäster har redan bokat för nästa vinter och längtar tillbaka. 

Vi önskar er alla en underbar sommar med många fina golfminnen.

SoloGolf | GolfiSpanien

www.golfispanien.se
www.sologolf.se