Sista gästerna har precis rest hem och det är dags att summera vintersäsongen som varit. Det har varit rekordmånga deltagare på våra tävlingar, men det allra roligaste är att så många olika personer har spelat bra golf. Till alla er andra som inte fick någon OoM poäng detta år, så önskar vi lycka till nästa säsong. Golf är ju som en berg- och dalbana, ena stunden går det upp nästa ner. Det vet vi alla. Precis som tidigare år, så har det varit stenhårda kamper om pokalerna för Månadens Golfare på alla våra resmål. Ofta har kampen avgjorts på de sista hålen. Vi lottar alltid ledarbollar den sista tävlingen varje månad, så att gästerna som ligger i toppen spelar tillsammans. Vinnarna av Månadens Golfaren har redan fått sina troféer. Vinnarna av Årets Golfare vinner en keps med texten Vinnare Order of Merit, som ska bäras i samband med nästa säsongs OoM tävlingar. Kepsen motsvarar en ledartröja i ett cykellopp. Kepsarna delas ut i samband med första prisutdelningen efter att gästen kommer ner till nästa säsong, så att vinnarna av Årets Golfare kan få den uppmärksamhet de förtjänar. Herrarna får en orange ledarkeps precis som förra årets säsong. Damerna får som ny, stark rosa färg på ledarkepsen till nästa säsong.

Nedan ser ni namnen på vinnarna av Årets Golfare samt Månadens Golfare på respektive resmål.

Carvoeiro

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20- Sören Elfsberg - 189 poäng
Klass 20,1-36- Kaj Jönsson- 132 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Dorthe Dokkedahl Houe, Paul Holmen, Olle Fredriksson, Anders Ehnström, Torill Mörck, Sören Elfsberg, Bo Hansson, Ole Bay Jensen, Ansi Gamming, Peter Larsson

Costa Esuri

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20 - Eva Ekros Flygt - 121poäng
Klass 20,1-36 - Carina Grimberg - 132 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Ingalill Norlin, Eva Flygt (2), Carina Grimberg, Ralph Telander, Nigel Rhodes, Lise Garvick

El Rompido

Vinnare Årets Golfare:

Hcp 0-20 – Björn Larsson – 268 poäng
Hcp 20,1- 36 – Grete Jacobsen – 218 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Wiveca Friman, Sten Erik Dunbäck, Gun Evergård, Johan Lindqvist, Grethe Jacobsen (2), Kirsten Jordy, Anne Surdal (3), Marianne Arnberg, Margareta Larsson

Punta Umbria

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20- Bengt Lilliehöök - 41 poäng
Klass 20,1-36 - Agneta Lundström- 58 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Bengt Lilliehöök, Cristina Gustafsson, Agneta Lundström, Gunder Fasth, Kerstin Erlansson, Arne Eliasson

VilaSol

Vinnare Årets Golfare:

Klass 0-20 - Folke Bågstam - 135 poäng
Klass 20,1-36 - May Lisbeth Jacobsen - 97 poäng

Vinnare Månadens Golfare:

Bente Tegner, Lars Axsäter, Freda Rhodes, Anette Müntzing, Margit Fältö, May Lisbeth Jacobsen (2), Rogert Spjuth, Britta Andersson, Leif Franzén

 

Vi kan konstatera att vintern 2013-2014 var lite av damernas år. Vid en sammanställning så ser vi att 26 av 45 statyetter för Månadens Golfare har följt med en dam hem. Fyra damer har också fått med sig mer än en statyett hem. Grethe Jacobsen, May Lisbeth Jacobsen och Eva Flygt har vunnit 2 månader vardera på sina resmål. Men Anne Surdal slog till och tog med sig 3 stycken hem till Norge. Ett extra grattis vill vi i GolfiSpanien också skicka till Mona Svensson, Geir Striling, Ingegerd Rohlin och Lena Persson. Dessa fyra lyckades under säsongen med en bedrift som är få golfare förunnat. De gjorde nämligen varsin hole-in-one under våren 2014.

Det är många som har varit med och tävlat, som aldrig någonsin skulle tävla på sin hemmaklubb. Vi tycker att våra sociala tävlingar är en bra möjlighet att lära känna nya människor. Vid tävlingsspel så blir man också tvingad att hålla sig någotsånär uppdaterad med golfens regler. Under säsongen har vi provat flera nya spelformer. Bästboll scramble och färgslaget är två av dessa och vi kommer att fortsätta med dessa även nästa säsong. Det kommer också nya, trevliga spelformer. Har ni någon spelform som ni tycker skulle vara trevlig för våra andra gäster att pröva, så hör av er till oss. Vi är tacksamma för tips och idéer.

Under våren så är det Karneval i många städer i Spanien. För att uppmärksamma detta så anordnades det en specialtävling på El Rompido och Punta Umbria. Enda kravet för att få deltaga på denna dag var att man var tvungen att vara utklädd. Karnevalgolfen på El Rompido avslutades med räkfrossa och underhållning på kvällen. Punta Umbria firade också karnevalen med golftävling och fest i samlingslokalen på Leo Deluxe. Det var två lyckade tillställningar som återkommer.

Vi blickar redan framåt mot nästa säsong och är i full gång med planeringen. Många gäster har redan bokat för nästa vinter och längtar tillbaka. Vi är redo för att göra säsongen 2014-2015 till den bästa någonsin.

Inom kort kommer ett nyhetsbrev med information om vårt nya resmål Salgados, våra nya greenfee paket inklusive spel på många olika banor, hyrbilsbokning och mycket mera.

Vi önskar er alla en härligt sommar.

SoloGolf | GolfiSpanien

www.golfispanien.se
www.sologolf.se