Portugal har under årtionden varit ett av de mest populära resmålen i Europa. Det är tätt mellan mästerskapsbanorna och det är lätt att förstå varför det har blivit ett drömresmål för golfentusiaster från hela världen. De flesta golfbanorna finns längst Algarvekusten. Längst fairway växer korkek och mandelträd. Många av världens bästa banarkitekter har designat mästerverk på Algarvekusten, som passar lika bra för amatörgolfare som för tourspelare.

Tryck på länken till vänster för att läsa mer om vårt populära resmål på Algarvekusten. 

Stränderna på Algarve är små och korta, jämfört med grannlandet Spanien, men de ligger ofta vackert utmejslade mellan branta klippor. Längst den branta kustlinjen finns grottor och vackra stenformationer, som man ser allra bäst från båt.

För en annorlunda kvällsupplevelse, så besök en restaurang med Fado uppträdande. En duktig fadista ackompanjerad av gitarrister kan beröra de flesta.   

Portugal är internationellt och det är relativt lätt att klara sig på engelska. Folket är gästvänligt och turismen har stor betydelse för landet. Portugiserna är arbetsamma och en aning tystlåtna, i alla fall jämfört med spanjorer. Precis som i grannlandet, så njuter lokalbefolkning av god mat. En vanlig måltid kan ta flera timmar. Portugiserna älskar sitt portvin, speciellt efter maten. I vindistrikten producerar man vinho verde, ett friskt och ungt vin. Vinho verde serveras på de flesta restauranger längs Algarves stränder tillsammans med färsk frukt och sockerdricka, vilket är en läskande variant av sangria.

Det finns mängder av fisk- och skaldjursrestauranger på Algarve, men det finns också ett stort utbud av internationell mat. I alla större städer finns indisk, kinesisk, brasiliansk och marockansk mat samt flera amerikanska snabbmatskedjor. Kycklingen från Guia är berömd över hela Iberiska halvön, och ett måste att prova om man äter kött. Missa inte den stenhårda mandeltårtan och den portugisiska versionen av gräddtårta, som är som insidan på en kokosboll. 

Portugals turistbyrå har en bra guide på engelska över platser att besöka och god mat att prova. Läs mer

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil