La Sella är en golfanläggning med tre 9-hålsslingor som heter Llebeig, Mestral och Gregal. Slingorna har fått sitt namn av olika vindar som berör områden runt Medelhavet. Klubben firade 30-årsjubileum under 2019.

Slingan Gregal, startar närmast klubbhuset. den kallas även Rojo, röda slingan. Den är relativt öppen och platt. Alla tre slingor är relativt lätta att gå, så de flesta klara sig bra med golfvagn. När man ska starta på Gregal, så gäller det att slappan av på tee, för det finns oftast många åskådare som följer med från terrassen på klubbhuset. Röda slingan kantas av många tallar och en hel del vattenhinder. Från dessa hål så ser man alltid toppar från bergskedjan Montgó.

Llebeig är en slinga som också kallas för Amarillo, vilket betyder gula slingan på spanska. Den startar närmast rangen och parkeringen. Denna slingar är den mest kuperade av de tre.

Mestral, gröna slingan, går norrut sett från klubbhuset och ett av hålen har man fin utsikt mot Medelhavet. Hål 2 är det mest kända på banan, där man på tee står högt upp och slår ner i riktning mot havet. Slingan har tre korthål och tre par-5, vilket gör den speciell och extra kul att spela.

Precis som många andra spanska 27-hålsanläggningar, så använder La Sella en fast turordning på sina slingor. Från röd slinga så fortsätter man alltid till grön slinga, från grön slinga fortsätter man alltid till gul slinga och från gul slinga går man vidare till röd.

Undantag förekommer vid banarbeten, som oftast inträffar under lågsäsong, när greenkeeper behöver stänga av en slinga för spel.

När golfklubbar använder start från alla tre tees, så innebär det för golfare att de antingen kan spela under morgonpasset eller eftermiddagspasset.

Tiderna kan variera under säsong, men normalt är morgonpasset mellan klockan 08:00-10:00 och eftermiddagspasset 12:10-14:00.

Starttiderna mellan 10:10 och 12:00 är varvtider för gäster som redan spelat 9 hål.

Golfanläggningen är designad av tourspelaren, dubbla Mastersvinnaren och tidigare Ryder Cup kaptenen José María Olazábal. Som vid flera andra anläggningar som han designat med sitt team, så finns det bra träningsmöjligheter på anläggningen och många utmanande chippar runt greenerna. La Sella har en driving range, en mindre putting green vid klubbhuset, ett övningsområdet med putting- och chippinggreen, där man även kan slå kortare pitchar. På samma träningsområdet finns också två övningsbunkrar.

På La Sella har spelats ett flertal stora mästerskap, bland annat European Nations Cup på damernas Europatour och olika spanska amatörmästerskap. Det är också ett populärt resort för diverse samlingar arrangerade för LET tourens rookies.

Från klubbhusets restaurang serveras enklar mat, som brukar vara populär bland golfare efter rundan. De flesta stannar kvar och njuter av något kallt att dricka, medan de tittar på inspel på Llebeig hål 9 och första utslaget på Gregal.

Lägenhetshotell

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil