Islantilla har länge varit ett populärt golfresmål för gäster från hela Europa. Där finns ett härligt klubbhus, där man på nära håll kan följa utslag och spelet på hål 1 och 10. Hotellgästerna kan se golfare på hål 9, 18 och 27.

Islantilla har tre olika 9-hålsslingor som alla startar och avslutas nära klubbhuset. Slingorna sätts samman i olika kombinationer varje dag av caddy mastern, och upplevs som tre helt olika golfbanor. De flesta får en favoritslinga, som passar den egna spelskickligheten. Banan är mycket omväxlande och utmanande, och alltid intressant och rolig att spela. Det är en bidragande orsak till att många av våra gäster återvänder till Islantilla år efter år.

Av Islantillas tre kombinationer, så anses sammansättningen Amarillo-Verde, som betyder Gul-Grön, vara den lättaste. De flesta hålen är korta, och därför trivs de flesta damer utmärkt och spelar ofta bra. Man behöver man inte mycket carry över hindren och det gäller båda slingor. På Verde finns också de lättaste greenerna, jämfört med de andra slingorna. Hål 21 är en smal och kort par 5, där det gäller att spela taktiskt och låta drivern ligga kvar i bagen. Hål 25 upplevs av de flesta som det svåraste hålet för denna färgkombination. Hålet är en dogleg-höger som går brant uppför och där diverse pinjeträd i fairway gör utmaningen större. 

Gräset på Islantillas golfbana är frodigt och grönt året runt. En del andra golfbanor i området har Bermuda gräs, vilket gör att de har brun-gröna fariways och tees under vinterhalvåret. Nackdelen med att inte ha Bermuda gräs är att banan måste vattnas hårt under hela året, och att golfbanan lätt blir blöt när det regnar. Man ska inte räkna med mycket rull på fairway under vintern.

Själva golfklubben ligger uppe på en höjd, ca 15 minuters promenad till havet. 27-håls banan har varit värd för diverse stora internationella mästerskap bl.a. en Europatourtävling. Anders Forsbrand har banrekordet på 63 slag.

Islantilla är känt för sina träningsmöjligheter. Många olika landslag och pron har varit i Islantilla och tränat. Drivingrangen är ganska stor, med gräs tees i olika nivåer. Det finns också mattutslag under tak. Det finns en stor chipping green med tre bunkrar, samt två putting greener. Här har du alla möjligheter att förbättra ditt spel.