Gramacho Residences är ett 4-stjärnigt lägenhetshotell som erbjuder Fri Premium golf, ett longstay medlemskap för dem som vill spela mycket golf och förboka alla starttider. Grundpriset som visas i sökmotorn är för Studiolägenhet, som är ett utmärkt alternativ för singelresenärer. De flesta par har meddelat att Studiolägenhet är där de trivts bäst, och därför rekommenderar vi den lägenhetstypen i första hand; det finns möjlighet att uppgradera till lägenheter med ett eller två sovrum, men dessa lägenhetstyper ligger inte högst upp i byggnaden och har inte takterrass.

Komplexet ligger nära tee på hål 8 på Gramacho golfklubb och är byggt för maximalt med sol på balkongen, som alla är i solriktning syd eller väst. Från balkongen ser man ut över hotellets trädgårdar och delar av Gramacho golfklubb. Lägenheterna har stor spis och ugn, mikrovågsugn, kylskåp och frys, diskmaskin, kaffekokare, tvättmaskin och wifi. Det ingår städning två gånger i veckan och gratis transfer från boendet till klubbhuset på Gramacho, Pinta och Pestanas träningsområde och range. Det tar mindre än 10 minuter att gå till klubbhuset.

Det bästa med golfhotellet Pestana Gramacho Residences är närheten till fyra bra banor samt att det alltid finns en massa trevliga golfare att umgås med.

Bengt och Maie, Silvergäster

Fördelar med…

  • Fri Premium golf
  • Alla starttider bokas hemifrån
  • Gratis transfer till två banor
  • Bra boende för singlar

Fakta

AVSTÅND TILL …

Faro flygplats 63,5 km
Lissabon flygplats 273 km
Golfbana Gramacho 0,5 km
Golfbana Vale de Pinta 2,8 km
Golfbana Alto 10,3 km
Golfbana Silves 11,2 km
Golfbana Vila Sol 42,4 km
Centrum 4 km
Strand 3,8 km
Stormarknad 1,1 km
Regionhuvudstad 60,5 km

BEKVÄMLIGHETER

  • Wifi
  • Parkering
  • Städning
  • Reception 24 h
  • Gym
  • Utomhuspool

Kampanj

Lägenhetshotellet erbjuder gratis transfer t.o.r. Faro flygplats till alla som bokar paketresa med boende på Gramacho Residences samt Fri Premium golf, för vistelser på 14 nätter eller längre under våren 2021; erbjudandet gäller bokningar som görs efter 2021-01-01 för vistelser med hemresa senast 2021-05-31. 

Aktuellt

Fri Premium golf är en ny typ av medlemskap där samtliga starttider kan reserveras direkt efter bokning. Det är ett utmärkt alternativ för spela mycket golf och förboka alla starttider. Det är bara att meddela önskade speldatum, på vilka golfbanor och ungefärlig tid, så bokas närmaste lediga starttid. Det finns även möjlighet att spela mer än en runda per dag, för den som orkar och vid mån av plats.

Mer om lägenheterna

Lägenhetshotellet är byggt i tre våningar. Runt hotellet växer olivträd, mandelträd och palmer. Bakom receptionen finns en stor utomhuspool, som inte är uppvärmd. Det finns ett urval av internationella samt portugisiska kanaler som visar tv serier och filmer på engelska. Det finns ingen hiss inne i lägenheterna, så boendet passar endast dem som utan besvär kan gå i trappor.

LÄGENHETSTYP STUDIOLÄGENHET

Studiolägenheten är på 40 m2 och ligger på översta våningen i komplexet, men ingången är på samma våningsplan som hotellreceptionen. När man kommer in genom ytterdörren till sitt boende, så finns en hall och en trappa upp till sovrum och vardagsrum, som är i öppen planlösning. Det finns ett badrum med badkar samt ett köket, som är delvis öppet mot vardagsrummet. Till lägenheten tillhör en takterrass och en balkong i motsatt väderstreck. Studiolägenheten upplevs som ljusast och har finast utsikt. De flesta par trivs bra i Studiolägenhet, och det är ett utmärkt alternativ för singelresenärer.

LÄGENHETSTYP MED ETT SOVRUM

Lägenheterna med ett sovrum är på drygt 60 m2. På entréplan finns kök och vardagsrum, med utgång till en balkong. Sovrum och ett badrum, med badkar samt duschhörna, finns en trappa ner. Från sovrummet kommer man ut till en terrass på 10 m2. Lägenheter med ett sovrum upplevs inte lika ljusa och trevliga som Studiolägenheter.

LÄGENHETSTYP MED TVÅ SOVRUM

Lägenheterna med två sovrum har tre våningsplan och är på 80 m2. På entréplan finns hall, kök, badrum med duschhörna, vardagsrum och balkong. En trappa ner finns ett sovrum, ett badrum med badkar och duschhörna samt en terrass, medan ytterligare ett sovrum och en balkong finns en trappa upp.

Inventarier

Gramacho Residences är ett nytt, trevligt lägenhetshotell. Hotellet har kompletterat med fler köksinventarier, efter klagomål från tidigare gäster.

KÖK

Köken varierar i de olika lägenhetstyperna, och layout kan även variera något på grund av läget i komplexet, men samtliga har stor kyl och frys, diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, spis med fyra kokplattor, brödrost, vattenkokare och elektrisk kaffekokare. Alla lägenheter har tvättmaskin med torkfunktion, strykjärn och strykbräda.

SOVRUM

Alla sängar kan flyttas isär. I sovrummet finns garderober, och i en av dessa finns ett värdeskåp, som kan användas mot betalning. Tjänsten betalas via hotellreceptionen.

BADRUM

Badrummen är något olika beroende på lägenhetstyp, men alla innehåller toalett, handfat, bidé och hårfön. Studiolägenheter har badkar med dusch, medan Lägenheter med ett sovrum har badkar med dusch samt duschhörna. Lägenheter med två sovrum har ett badrum på entréplan med duschhörna samt badrum med badkar och en duschhörna på nedersta våningen. Nackdelen med badrummen på nedre våningsplanet är att de är dåligt upplysta och upplevs mörka. Ta kontakt med hotellreceptionen för att få hjälp med en extra ljuskälla.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet ser olika ut beroende på lägenhetstyp, men alla har en soffa med soffbord, tv-bord med tv samt matbord med stolar. Det finns luftkonditionering i varje lägenhet där man kan ställa in den temperatur man önskar för varm eller kall luft.

Vid receptionen finns samlingsrum med bord och stolar, som alla gäster får använda som ett extra vardagsrum.

Övernattande gäster i lägenheten

Hotellets personal kan informera om aktuella regler, priser samt antal övernattande gäster som tillåts i de olika lägenhetstyperna.

Lägenhetsfakta

Luftkonditionering Ja
Wifi Ja
Värdeskåp Ja
Tvättmaskin Ja
Diskmaskin Ja
Ugn Ja
Mikrovågsugn Ja
Spis Ja
Kylskåp Ja
Frys Ja

Resa utan bil

Vi rekommendera hyrbil till longstay gäster, men man klarar sig bra även utan tillgång till bil om man bokar flygtransfer och mest spelar på Gramacho och Pinta. Hotellet erbjuder nämligen gratis transfer mellan boendet och klubbhuset på Gramacho golfklubb, Pinta golfklubb samt träningsakademin. Transfern kör mellan kl. 08:00 till 23:00. Via hotellet kan man boka och betala för taxi till golfbanorna Alto, Silves och Vila Sol.

Hotellfaciliteter

Parkering

Gratis parkering finns framför lägenheterna på uppfarten mot receptionen.

Reception

Incheckning sker via receptionen på Gramacho Residences, som är öppen alla dagar och dygnet runt.

Restaurang och bar

Hotellet har en egen bar intill receptionen, som serverar enklare tilltugg. Närmaste restaurang med bar finns på Gramacho golfklubb. I samband med större fotbollsevenemang, så visas matcher på storbilds-tv i klubbhuset.

Gym och spa

Det finns ingen inomhuspool eller spa på Gramacho Residences, utan alla gäster erbjuds att gratis använda inomhuspool, bastu och jacuzzi på Gramacho golfklubb.

Utomhuspool

Bakom receptionen finns en stor utomhuspool, som inte är uppvärmd.

Halvpension och matbiljetter

Det finns möjlighet att köpa frukost eller halvpension som tillval, och all mat serveras i klubbhuset på Gramacho golfklubb. Priset för dryck tillkommer under middagen. Det finns inga rabatterade matbiljetter att köpa för gäster som bor på Gramacho Residences, utan betalning sker direkt till personalen på golfklubbens restaurang. Priserna på mat och dryck är i gengäld rimliga, jämfört med många andra golfklubbar i regionen.

Närområdet

Gramacho Residences ligger nära green på hål 8 på Gramacho golfklubb. Området är mycket lugnt och lantligt, och det finns endast enstaka bebyggelse i närområdet. Närmaste mataffär ligger precis mitt emot klubbhuset på Gramacho, och hotellet erbjuder gratis transfer dit. Stormarknader finns mellan Carvoeiro och Lagoa.

Carvoeiro är en charmig fiskeby med ett fantastiskt utbud av restauranger som serverar portugisiska specialiteter och mat som inspirerats av indiska-, spanska- och brasilianska köket. Därtill finns ett stort antal barer och caféer.

Upplevelser ni inte ska missa

AKTIVITET

Promenera längs de nybyggda träbroarna ovanför klipporna, precis öster om Carvoeiro strand. Den modiga klättrar ner och ut till klippan längst ut mot havet för en oförglömlig selfie.  

MATUPPLEVELSE

Har ni något att fira, så besök Bon Bon eller Ocean, två krogar med Michelinstjärnor i närområdet runt byn Carvoeiro.

DAGSUTFLYKT

Besök Silves, kämpa uppför backen till borgen och ät sedan kyckling piri-piri nere vid floden.

GUIDAD UTFLYKT

Upplev kustens fantastiska grottor, klippor och stränder genom en guidad båttur från Benagil eller Portimão.