Gramacho golfbana är designad av Ronald Fream tillsammans med Nick Price, en gång rankad som världens bästa golfspelare. Hålen kantas av vackra bunkrar och vattenhinder och golfbanan är en av de mest populära på Algarvekusten. Anläggningen har också varit värd för Portuguese Ladies Open samt kvalskolan till seniortouren vid ett flertal tillfällen.

Gramacho passar både låg- och höghandicapare, eftersom den ger många valmöjligheter när det gäller risktagning. Från början var Gramacho en mycket speciell 9-hålsbana med två alternativa utslag samt två greener eller en dubbelgreen på alla hål. Senare byggdes banan om till en 18-hålsbana, men de extra greenerna och de flesta av utslagen finns kvar från de ursprungliga nio hålen. Det innebär att golfklubben kan variera hålen och svårighetsgraden, så att det blir extra spännande för dem som spelar. Oftast byter klubben greener två gånger per månad, vilket innebär att våra longstaygäster får uppleva golfbanan som om den hade 27 hål. 

Golfbanan är relativt kuperad, vilket är en del av charmen då många hål är relativt korta. Totalt är Gramacho bara 5212 meter från gul tee och 4777 meter från röd tee. Efter några rundor på Gramacho, så har de flesta blivit duktigare på att slå från sidlut, där bollen ligger högre eller lägre än fötterna. Korta hål. så som hål 8, hål 13 och hål 17, bjuder på stora utmaningar på grund av dogleg eller hinder framför green. Hål 1 och hål 5 går brant uppför, så det gäller att ta till mycket mer klubba än man tror. Hål 10, en par 3 brant nedför, är ett av de allra vackraste hålen på golfbanan. Där gäller att välja rätt klubba och undvika att slå till vänster, för annars är bollen i vattenhindret. 

Gramacho är en mycket omväxlande golfbana när det gäller hålens design. Alla hål är väldigt olika, vilket gör golfbanan är inspirerande och spännande att spela. Både fairways och greener är ondulerade. Golfspelare som slår snett med inspelen kan på vissa hål få puttar på över 40 meter. Som vanligt gäller det att tänka på var man placerar inspelen, för att undvika så många svåra nedförsputtar som möjligt. 

Gramacho är nästan alltid i perfekt kondition. Fairways brukar vara som stora sammetsmattor och det är sällan man får ett dåligt läge. Det är lätt att förstå varför många personer har Gramacho som sin favoritbana. Enda nackdelen är att den på vissa ställen är tung att gå, men de flesta är eniga om att det är värt besväret.

Klubbhuset på Gramacho är mycket trevligt och ligger precis vid dubbelgreenen på hål 18. Efter rundan sitter man skönt i solen på terrassen och kan föra statistik över antal personer som klarar en 2-putt. Restaurangen är en av de bästa golfrestaurangerna på Algarve. Restaurangen håller öppet till sent på kvällen. 

Perfekt golfbana för 4, 9 och 13 hål

En annan fördel med Gramacho är att det är en perfekt golfbana för den som vill spela sena eftermiddagsrundor, då det är lite kö på golfbanan. Det finns möjlighet att gå av efter hål 4, där green ligger precis intill parkeringen. Efter nio hål tar det endast två minuter att promenera till klubbhuset. Ännu närmare kommar man efter hål 13, som ligger intill utslaget vid hål 5 och endast några hundra meter från klubbhuset.

Träningsmöjligheter

Mellan golfbanorna Gramacho och Pinta ligger ett träningsområde som heter Pestana Academy. Där finns en driving range med utslagsmattor i två våningar, en stor puttinggreen samt en chippinggreen med tre övningsbunkrar. Nedanför Pestana Academy, precis vid greenen till hål 18 på Vale da Pinta, så finns en pitchinggreen för egna träningsbollar samt en fairwaybunker och två greenbunkrar. 

Hotell

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil