Espiche är en vacker och spännande golfbana. Den ligger i ett naturområde, så det finns ingen störande bebyggelse runt hålen. Hålen kantas av olivträd, korkekar och andra vackra träd. Golfbanan är ganska kuperad, vilket innebär att man får många intressanta lägen och sidlut.

Det är riktigt bra rull på fairway och nästan ingen ruff, vilket kan ställa till det för den som slår snett. Bollarna trillar lätt in i den vilda vegetationen vid sidan av hålen. Espiche är en golfbana där man får räkna med att slå bort några bollar i buskarna, och där det är viktigare att vara rak än lång.

Redan de första hålen bjuder på en ordentlig utmaning, men en nivåskillnad på fairway och utmanande greener. Greenerna är generellt stora och ondulerade, så här gäller det att välja rätt klubba och ha bra längdkänsla på förstaputtarna.

Det finns flera kluriga hål på sista 9, där de som spelat banan förut har en fördel för att undvika hinder och välja rätt klubba i dogleg.

Avslutningen är också tuff med vatten till höger, problem till vänster och en upphöjd, svårträffad green.

Det vackra klubbhuset har vunnit designpris, och det är en fascinerade byggnad där man kan sitta efter rundan och undra vart slagen tog vägen. Den som tror att de ska sänka sig första gången de spelar Espiche, kommer snabbt ner på jorden. Samtidigt är det en golfbana som man gärna spelar många gånger. Den är aldrig trist och inga hål känns upprepade.

Gäster som har problem att gå kuperade golfbanor bör välja elvagn eller golfbil. 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil