Sur är den populäraste golfbanan på El Rompido bland våra gäster. Golfbanan är mycket lätt att gå, vilket uppskattas av de gäster som har problem med knän, höfter och hjärtat. Golfbanan ligger nära havet och bjuder på många vackra vyer. Greenerna är snabba och lätt ondulerade.

Första 9 hålen är öppna, och det går bra att slå relativt snett. Den största utmaningen är hål 1, där det gäller att undvika vattnet på höger sida. Hål 9 är en mycket trixig par 5, med trädridåer på båda sidor samt en upphöjd green. Från restaurangen har man utsikt över fyren i Rompido, våtmarken samt hål 9, men det gäller att se till att vindskydden är nerdragna, så att man inte hamnar i skottlinjen när låghandicapare slår över klubbhuset för att gå för greenen på två slag.

Sista 9 hålen är betydligt svårare, med många dogleg, tuffa utslag och en hel del vattenhinder. Från hål 17 går en vacker träbro tvärs genom våtmarken. Stannar man till, så kan man se hundratals krabbor som infernaliskt letar mat och kommer upp ur ett hål för en sekund och sedan försvinner ned i ett annat. Avslutningshålet är riktigt tufft, där det gäller att träffa fairway och undvika trädet som vaktar framför greenen.

På Sur har spelats ett flertal stora mästerskap, bland annat tour finalen på Peugeot Tour och flera stora spanska amatörmästerskap.

Sur har en driving range, en liten chipping green, en putting green samt en övningsgreen med bunkrar. Fler träningsområden finns på Norte, som ligger 5 minuters promenad från klubbhuset.