El Rompido är en gammal fiskeby, som har upplevt stora förändringar det senaste decenniet, men som ändå lyckats att behålla den ursprungliga charmen. Här finns inga höga bebyggelser, och många familjer livnär sig fortfarande på fisket. Det finns ett tjugotal restauranger och tapasrestauranger i El Rompido. De flesta har fisk som specialitet. Här finns också många barer och caféer. I vår informationspärm på plats kan ni läsa om de mest populära restaurangerna. Den godaste tapas finns på det lilla torget precis mellan kyrkan och floden. Prova traktens räkor med havssalt, ensaladilla gambas, salpicón de mariscos och den berömda skinkan från norra Huelva.  

Nära tee på hål 17 på Campo Sur, så finns shoppingcentret El Faro. Butikerna är byggda i bungalowstil med stråtak. Här finns en bra mataffär, några bra restauranger med fantastisk utsikt och byns bästa café. Många gäster promenerar genom naturreservatet och över broarna till caféet för att njuta av en kaffe, ett bakverk eller husets specialitet, som är en spanks version av brownie med glass och spansk varm choklad.

Vid kyrkan finns en liten mataffär, som säljer frukt, färsk fisk och kött över disk. I El Rompido finns också ett litet bageri. På lördagar och söndagar kan man köpa skaldjur och fisk direkt från fiskarna och ibland kommer lokala odlare och säljer frukt och grönt direkt ur bagaget.

I närheten av den berömda fyren i El Rompido finns en vårdcentral, som har öppet varje förmiddag alla vardagar. Helgdagar och helger, så finns närmaste akutmottagning i Cartaya. I El Rompido finns ett apotek, tandläkare och ett litet postkontor. 

Cartaya är en liten stad med 18 000 invånare, endast några kilometer från El Rompido. Där finns traktens största stormarknad, Carrefour, som har det mesta man kan önska i matväg. Där finns också en Lidl, Aldi, Mercadona och många andra matkedjor. Inne i Cartaya centrum finns en saluhall.

Huelva är huvudstaden i regionen med samma namn. Där finns allt man kan tänka sig och som brukar finnas i en storstad. Det tar drygt 20 minuter att köra från El Rompido till Huelva centrum. De flesta gator är enkelriktade i Huelva, så parkera bakom tågstationen eller vid shopping centret Aqualón, och promenera till stadskärnan. Trevligaste området är runt kommunhuset, torget La Plaza de las Monjas och de olika gågatorna i västra delen av Huelva. Här finns också de bästa butikerna. I norra delen av Huelva ligger shoppingcentret Holea, där Primark, Zara, Mango och de flesta stora butikskedjor finns representerade. På översta våningen finns flera barer samt restauranger, där de som inte är intresserade av shopping kan fördriva tiden. Vid Holea finns regionens största Carrefour, som har ett stort urval av vin, sprit och det mesta man kan önska av mat.  

 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil