Norte är den nyaste golfbanan på El Rompidos 36-hålsanläggning. Det är en golfbana som byggdes för mästerskap och den har också fått mycket högt betyg i olika rankinglistor. Golfbanan är lite mer kuperad, jämfört med den andra golfbanan som kallas Sur, men är ändå relativt lätt att gå. Många av hålen är lite korta och knixiga, men mycket utmanande med ondulerade greener. På vissa hål kan man slå relativt snett utan att mista bollen, men på andra hål gäller det att tänka efter och beräkna risk, innan man plockar fram drivern.

Det är en spännande golfbana att spela, för man kan chansa och slå direkt mot green på några par 4 hål. Lyckas man träffa greenen eller hamna i närheten, så brukar det bli en lätt birdie och vi har gäster som lyckats göra eagles. Misslyckas man däremot med utslaget, så brukar det kosta ordentligt.

Avslutningen på Norte är också spektakulär. Hål 16 är en par 3, som är relativt kort men som vaktas av vattenhinder framför green och stora bunkrar på vardera sida. Många gäster satsar inte ens på att träffa green, utan försöker slå över greenen och chippa upp. Hål 17 är en mycket smal par 4. Hål 18 är en relativt kort par 5, med en mycket smal green som vaktas av bunkrar och ett vattenhinder.

Floddeltat runt golfbanan ändrar karaktär under olika årstider samt i samband med ebb och flod. Ibland är det en massa vatten i vattenhindren. Vid andra tillfällen frestas man att gå ner i "marisman" och slå, men det brukar sällan löna sig. När man slår out-of-bounds på Norte, så är bollen oftast inne bland apelsinodlingarna. Det brukar lukta ljuvligt från citrusträden.

Det finns ingen bebyggelse runt hålen. Den enda byggnaden som finns är numera omgjord till ett litet café, som håller öppet under större evenemang och under högsäsong.


Norte har egen träningsanläggning, och det är oftast där som vår tränare håller sina golfkurser. Förutom en driving range, finns en putting green och en chipping green med övningsbunker samt ett litet pitchområde.