I Rompido finns ett stort antal restauranger. Vi har valt ut några favoriter som väl representerar det goda köket i sydvästra Spanien. I vår informationspärm på plats finns komplett och detaljerad information över restauranger, tapasbarer och caféer i närområdet.

Restauranger

DiPaula

Italienska restaurangen DiPaula ser ligger nära floden och havet, som de flesta andra restauranger i El Rompido. Lokalen är inte speciellt trevlig, men här serveras byns bästa pasta och pizza. De dagar man inte orkar laga mat och knappt orkar resa sig efter golfrundan, så kan man ringa till DiPaula och beställa, så levererar de pizza och pasta till lägenhetshotellet. 

La Espuela

La Espuela är en höjdpunkt för köttälskare. Här njuter gästerna av en äkta argentinskt grillrestaurang där köttet är direktimporterat. Kocken är från Argentina och vet exakt hur köttet skall grillas och brinner för sitt yrke. Miljön är fantasiskt med en terrass som bjuder på utsikt över apelsinodlingarna, golfanläggningen och Atlanten. Kvällstid sitter gästerna inom hus framför en stor öppen brasa. Lokalen är typsikt spansk. Argentinska musiktakter spelas i bakgrunden. Köttet smälter när det placeras på tungan. Det behövs inga såser till deras köttbitar. Den populäraste förrätten är provoleta. Crêpe med äpplen, yoghurt och argentinsk karamellsås rekommenderas till kaffet. La Espuela erbjuder mycket goda crepes med grillade grönsaker som varmrätt till vegetarianer. 

La Patera

En av de mest populära kvällsrestaurangerna i El Rompido. Serverar gott, grillat kött och fisk. Har också en god sallad med torkad frukt, som passar bra till kött- och fiskrätter. 

La Ola

La Ola betyder vågen och det är ett passande namn för en restaurang på stranden, precis vid flodkanten. På andra sidan floden ser man sanddynerna och havet. Det är en traditionell spanskt, familjeägd fiskerestaurang. På vintern är uteplatsen vindskyddad. Här serveras nyfångad fisk från lokala fiskare. Det mesta från menyn av grönsaker och ägg kommer från närliggande byar. Personalen bjuder på ypperlig service. Gör som spanjorerna vid siesta tiden och njut av en lång lunch på terrassen.

Rincón de Pescadores

Namnet betyder fiskarnas hörn och det är förmodligen El Rompidos bästa fiskrestaurang i hård konkurrens. Här serveras alla havets läckerheter såsom sjötunga, musslor, marulk, räkor och piggvar. Alla rätter är kulinariska och har bra pris i förhållande till kvalitet. Jämfört med andra restauranger så är tillbehören, såser och uppläggningen en aning trevligare och maten lagad med mera kärlek. Restaurangen ligger precis vid stranden och utanför ligger fiskebåtarna och guppar i floden.

Tapas

Doña Gamba

Rompidos bästa tapasbar ligger vid torget några meter vid sidan av kyrkan. Lokalen är nyrenoverad och har en ljus och trevlig atmosfär. Här kan man välja mellan färska skaldjur som storsäljaren gambas blancas, fantastiska havskräftor och goda skaldjurssallader. Det finns även ett antal varma rätter och självklart skinka från Huelva. Gästen kan välja att sitta vid baren, ute på torget eller gå upp en våning med utsikt över floden och havet. Här trivs både spanjorer och våra gäster. Doña Gamba har också öppnat en ny restaurange vid shopping center El Faro. 

Doña Gamba serveras inte tapas, utan enbart ranciónes och media ranciónes. Media ranción är lämpliga att dela mellan 2-3 personer. Det är inte lätt att beställa från en meny om man inte läser spanska eller känner till namnen på de olika rätterna. Därför har restaurangen gjort ett undantag för våra gäster och tillsammans har vi komponerat två olika tallrikar med en blandning av flera populära rätter. 

Tallrik 1 kallas för GolfiSpanien 1. Den innehåller 2 pimientos rellenos, varma, fyllda paprika;  ensaladilla gamba, räksallad; salpicón de marisco, paprika och skaldjurssallad; atún con tomate, varm, grillad tonfisk i tomatsåsoch 2 gambas blancas, vita räkor från Huelva.

Tallrik 2 kallas för GolfiSpanien2. Den innehåller: Pastel de berenjena, bakad äggplanta; atún al ajillo, grillad tonfisk med vitlök; croquetas, friterade bullar av skaldjur och mos; carrillera, mört griskött i sås samt pimiento asado con melva, ugnsbakad paprika med tonfiskfilé.

La Almadraba

Nedanför Doña Gamba mellan två husväggar och intill floden ligger tapasrestaurangen La Almadraba. De bjuder på färska skaldjur, som de flesta andra tapasbarer, men de är även ensamma om att servera goda varma tapas som till exempel calamares de campo, friterade lök och paprika ringar, samt tonfisk med karamelliserad lök.

De Mar

Längst ner på torget Plaza de las Sirenas, sjöjungfrurnas torg, ligger tapasrestaruangen De Mar. Här finns ett stort urval av tapas såsom friterad bläckfisk, olika skaldjursröror, tonfisk och självklart färska räkor. Det är en upplevelse att sitta på torget och titta ut över floden, fiskebåtarna och se alla finklädda spanska barn som leker i klätterställningarna.

Barer

The Horizontal Beach Club

På El Rompidos beach club är upplevelsen som om man förflyttat sig till romantiska Bali med rustika träbord, vita mjuka soffor inomhus och utomhus, exklusiva solsängar. Vackraste utsikten över havet har man från etagevåningen en trappa upp. Njut av en uppfriskande cocktail, kaffedrink eller kall öl i solen. Det finns även goda tilltugg att köpa till drinkarna.

Panoramico

Bland bungalows i shopping centret El Faro ligger baren Panoramico. Där kan man ta en drink efter dagens runda och se när solen sänker sig ner i Atlanten. Det är lätt att slumra till i de sköna vilstolarna. Nedanför ligger båthamnen. Sena kväller kan man sitta inomhus och lyssna på musik eller hänga i baren.

Singladura

På torget Plaza de las Sirenas ligger den mest populära frukostbaren i El Rompido. Här intar många fastboende sin morgonkaffe tillsammans med rostat bröd, olivolja och krossad tomat. På kvällarna visas det ofta fotboll från La Liga på storbildsskärm.

Casa Blanca

Från cafeet Casa Blanca har man El Rompidos vackraste utsikt över floden, naturreservatet och havet. Här finner man också byns godaste kaffe och te, god glass och många läckra bakverk.

 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil