Säsongen 2019-2020

Golfvärd

Vi har personal på plats som arrangerar golftävlingar under perioden 1/10 - 25/4. Övriga månader så är resmålet öppet för bokning, men det arrangeras inga tävlingar och finns ingen personal från SoloGolf | GolfiSpanien på destinationen.

Fri golf | Förbokade starttider

Gäster med Fri golf mottar automatiskt tre förbokade 18-hålsrundor per bokad vecka fördelade på två lottade tävlingar och en Sällskapsgolf. I tillägg kan gäster anmäla sig till 9-håls sällskapsgolf på lördagar, så kallad Lördagsgolf. Gäster med fri golf har dessutom möjlighet att utan extra kostnad och tidigast sju dagar innan speldatum boka fler starttider, så kallade Egna Bokade Starttider, direkt med golfklubbens personal.

Information om förbokade speldatum, tävlingsdagar och gruppindelning får gästen en månad innan ankomst via Golfkalendern, som gästen finner via en länk i en bifogad PDF med e-posten Viktig Ankomstinformation. Exakt starttid för tävlingar, Sällskapsgolf och Lördagsgolf får gästen först i samband med Välkomstmötet morgonen efter ankomst. Ingen gäst har starttid tidigt på morgonen dagen efter ankomst, utan att först ha meddelats via e-post av vår personal. Våra förbokade starttider är normalt en blandning av morgon-, middag och eftermiddagstider, men starttiderna varierar under olika månader beroende på säsong och beläggning på golfbanan.

Läs mer nedan om hur du ska boka Lördagsgolf och Egna Bokade Starttider, avboka tävling eller Sällskapsgolf samt annan viktigt information när de gäller starttider på destinationen.

Det finns inga restriktioner angående tid för spel när det gäller Egna Bokade Starttider, men observera att golfbanorna kan vara fullbokade och du eventuellt inte hinner fullföra 18 hål innan skymning. El Rompido Sur är då en perfekt golfbana, eftersom det finns möjlighet att spela 3, 7, 9 eller 11 hål och ändå avsluta nära boendet och klubbhuset.

Läs mer om fri golf

Gruppindelning

Under stora delar av vintersäsongen delas våra gäster in i två golfgrupper, för att det ska bli en rättvis fördelning av förbokade starttider.

Läs mer om starttider och gruppindelning

Bokning av starttid

Förfarandet varierar beroende på om det är tävling, Sällskapsgolf, Lördagsgolf eller Egna Bokade Starttider.

Fri golf | Boka starttid tävling

Alla gäster med fri golf är automatiskt anmälda till två tävlingar per vecka. Ingen anmäla ska göras. Gäster som inte önskar att delta i tävlingen kan vid mån av plats spela Sällskapsgolf, före eller efter tävlingsdeltagarna. Vilka tävlingar som arrangeras och vilka datum framgår av Golfkalendern. En tävling per vecka spelas som lagtävling och den andra som par- eller individuell tävling.

Läs mer om tävlingar 

Fri golf | Boka starttid Sällskapsgolf

Alla gäster med fri golf är automatiskt anmälda till en runda Sällskapsgolf per vecka och datum framgår av Golfkalendern. Ingen anmäla ska göras.

Fri golf | Boka Egna Bokade Starttider

Bokning före ankomst

Gästen meddelas via Golfkalender vilka dagar som är förbokade för tävling och Sällskapsgolf under kalendermånaden som kommer. Golfkalender uppdateras inför varje ny månad. Egna Bokade Starttider kan bokas tidigast sju dagar innan speldatum direkt med personalen på golfklubben via telefon eller e-post. Samma restriktioner gäller före ankomst som på plats.

Läs mer om starttider

Bokning efter ankomst och tidigare än 7 dagar innan speldatum

Se efter om det finns lediga starttider i SoloGolf | GolfiSpaniens pärm Tidbokning. Gäster, som inte önskar att spela Sällskapsgolf på förbokad starttid, stryker ett streck över sitt namn. Andra gäster, som vill spela, kan då skriva in sitt namn ovanför det överstrukna namnet och spela på ledig starttid. Kontrollera mot Golfkalendern eller Aktivitetsschemat, så att du inte redan har förbokat starttid samma dag.

Bokning 7 dagar innan speldatum eller senare

Egna Bokade Starttider kan bokas med golfklubbens personal tidigast sju dagar innan speldatum. Gå till shopen och fråga om det finns någon ledig starttid för 9 eller 18 hål i klubbens tidbokning. Bokning av Egna Bokade Starttider på plats bör ske med skriftlig bekräftelse av personalen i pro shopen, för att undvika möjliga misstag när det gäller bokat datum och tid. Lämpligt är att lämna fram Golfkalendern, så skriver personalen in bokad starttid på önskat datum samt deras namn som bekräftelse. Har ni inte med Golfkalendern, be att få någon form av kvitto på den reserverade starttiden samt namnet på personalen som bokat. Undvik att boka på telefon efter ankomst.

Fri golf | Boka Lördagsgolf

Bokning innan ankomst

Lördagsgolf bokas via Ankomstformulär som du mottar ungefär en månad innan ankomst. 

Bokning efter ankomst och tidigare än 7 dagar innan speldatum

Skriv upp ditt namn för 9 håls spel på ledig starttid i SoloGolf | GolfiSpaniens pärmen Tidbokning. I samband med Socialkväll, så släpps alla lediga starttider för den Lördagsgolf som spelas om 10 dagar. Det innebär att gäster kan skriva upp sig på ytterligare 9-hålsrundor Lördagsgolf, om det finns lediga starttider.

Bokning senare än 7 dagar innan speldatum 

Gå till shopen och fråga om det finns någon ledig starttid för 9 eller 18 hål i klubbens tidbokning. Boka starttid direkt med golfklubbens personal.

Avbokning av starttid

Förfarandet varierar beroende på om det är tävling, Sällskapsgolf, Lördagsgolf eller Egna Bokade Starttider.

Fri Golf | Avbokning av tävling

Avbokning fram till och med 7 dagar innan speldatum

Skriv ditt namn på raden "Önskar ej deltaga:" på det tidbokningsark, som motsvarar det tävlingsdatum där du inte önskar att delta, i pärmen Tidbokning.

Avbokning senare än 7 dagar innan speldatum

Tillåts endast vid akut sjukdom eller skada. Kontakta SoloGolf | GolfiSpaniens personal via e-post.  
Om det endast är 48 timmar eller mindre till speldatum, så måste avbokning ske via telefonsamtal.

Avbokning mindre än 48 timmar innan din starttid

Tillåts endast vid akut sjukdom eller skada. Kontakta SoloGolf | GolfiSpaniens personal via interntelefon eller telefon alternativt skicka en rumskompis så tidigt som möjligt för att meddela vår personal på tee.  

Observera att om avbokning sker mindre än 48 timmar innan speldatum, utan att uppvisa läkarintyg, så kan golfklubben kräva en avbokningsavgift.

Fri Golf | Avbokning av Sällskapsgolf och Lördagsgolf

Avbokning fram till och med 7 dagar innan speldatum

Sudda eller stryk över ditt namn från SoloGolf | GolfiSpaniens tidbokningsark i pärmen Tidbokning, så att någon annan person kan skriva in sig på din starttid.

Avbokning senare än 7 dagar innan speldatum

1. Gå till pro shopen och avboka dig i klubbens tidbokningssystem med hjälp av golfklubbens personal.

2. Gå till SoloGolf |GolfiSpaniens mapp i pro shopen, den så kallade Senilmappen, och sudda eller stryk över ditt namn.

3. Meddela dina spelpartners att du har avbokat. Då når dem genom att ringa hotellets reception, uppge förnamn och efternamn på dem du skulle ha spelat med och be om att bli kopplad till deras rum.

4. Om starttiden avbokas mindre än 48 timmar innan speldatum, utan att uppvisa läkarintyg, så kan golfklubben kräva en avbokningsavgift.

Fri Golf | Avbokning av Egna Bokade Starttider

Gå till pro shopen och avboka dig i klubbens tidbokningssystem med hjälp av golfklubbens personal. Om starttiden avbokas mindre än 48 timmar innan speldatum, utan att uppvisa läkarintyg, så kan golfklubben kräva en avbokningsavgift.

Information från El Rompido golfklubb

El Rompido Sur | Start från 2 tees

På flera golfbanor i södra Europa så använder man start från både hål 1 och hål 10 under högsäsong. Det gör man bland annat på El Rompido Sur. Det innebär att klubben använder två startgrupper, ett morgonpass och ett eftermiddagspass. Samtliga golfare som spelar spelar på morgonen spelar då mellan 08:00-10:20. Eftermiddagspasset börjar normalt med första start runt kl. 12:50. Mellan 10:20-12:50 kan man inte starta, eftersom det är varvtider där gäster från morgonpasset ska fortsätta för att spela sina sista nio hål.

På El Rompido Norte är det normalt endast start från tee 1. På El Rompido Sur använder normalt start från enbart tee 1 under lågsäsong.

Gratis spel på eftermiddagen för den som orkar mer än 18 hål

Våra gäster som har medlemskap med fri golf har möjlighet att gratis spela ytterligare hål under eftermiddagen vid mån av plats. Eftermiddagsrundan kan inte förbokas. Ta kontakt med personalen i pro shopen efter förmiddagens spel.

Planerade banarbeten

El Rompido genomför vanligtvis banarbeten under mitten av september och mitten av maj. Under dessa perioder kan en av golfbanorna vara stängda under några dagar, men det är alltid minst 18 hål öppet för spel.

Paket med greenfee biljetter

Gäster som bokat ett paket med greenfeebiljetter, inte medlemskap med fri golf, kan boka starttider i samband med beställning. Greenfeebiljetter får fördelas fritt mellan gäster med samma bokningsnummer.

Extra greenfee

Det finns greenfeebiljetter att köpa till för gäster som bokat ett paket med greenfeebiljetter, inte medlemskap med fri golf. Extra greenfeebiljetter bokas i steg 3 av bokningen och där visas aktuella priser. Extra greenfeebiljetter kan fördelas fritt mellan gäster som har samma bokningsnummer.

Flexi-greenfee

Det finns rabatterade Flexi-greenfeebiljetter att köpa till för gäster som har medlemskap med fri golf. Flexi-greenfeebiljetter bokas i steg 3 av bokningen och där visas aktuella priser. Flexi-greenfeebiljetter är giltiga på flera golfbanor i regionen. Det är ett perfekt komplement för gäster som vill vara garanterade mer än tre 18-hålsrundor per vecka. Flexi-greenfeebiljetter kan fördelas fritt mellan gäster som har samma bokningsnummer, men greenfeebiljetterna kan inte användas av någon som inte står på bokningen.

 

 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil