Vi får rapporter med riktigt goda nyheter från många gäster, som redan fått en eller två vaccindoser. Underbart! Ändå förstår vi att det är många som fortfarande upplever stor osäkerhet angående Corona. Skulle det kännas bra om det fanns en försäkring som skulle hjälpa dig om du ändå blev sjuk på destinationen? Hur hade det känts om den var gratis? Det låter kanske nästan för bra, men det gäller nu dig som bor på Precise El Rompido - The Club (tidigare Marismas Club), Precise El Rompido - The Hotel, lslantilla The Residences, Islantilla Golf hotell samt Leo Deluxe Punta Umbria under 2021.

Försäkringen hjälper dig om du blir sjuk i Covid-19 under vistelsen. Du behöver inte göra något, utan omfattas av försäkringen så snart du ankommit destinationen. Försäkringen erbjuds genom bolaget Europ Assistance och betalas av Junta de Andalucia. Allt du behöver göra om du blir sjuk på plats i Covid-19 är att ringa telefonnumret +(34) 915 149 841, så aktiveras försäkringen och du får hjälp samt ekonomiskt stöd; självrisken är endast 100€.  

Viktiga villkor

  • Gratisförsäkringen gäller alla lägenhetshotell och hotell i Andalucia, där våra destinationer El Rompido, Islantilla och Punta  ligger.
  • Försäkringen gäller resdatum från 2021-01-01 till 2021-12-31.
  • Försäkringen gäller för dig som bor på hotel och lägenhetshotell i regionen, men inte för spanjorer eller utländska medborgare som är skrivna i Andalusien eller har bokat privat boende.
  • Försäkringen gäller endast akut Covid-19 som uppstår på destinationen, inte pågående sjukdom eller skada eller tidigare sjukdomar eller skador.

Utdrag ur försäkringsvillkor

Försäkringen täcker många olika kostnader som kan uppstå med sjukdomen Covid-19 och vi har summerat några av de viktigaste punkterna nedan. Läs alla detaljer på hemsidan https://www.andalucia.org/en/travel-assistance-insurance.

  • Via försäkringen erbjuds rådgivning på telefon, på flera språk, 24 timmar om dygnet.
  • Medicinska-, kirurgiska-, läkemedels- samt sjukhuskostnader täcks upp till maximalt 4000€.
  • I tillägg till den som är sjuk, så täcks också kostnader för äkta make, partner och nära familjemedlemmar som reser tillsammans.
  • Försäkringen ersätter kostnaden för flera olika nödvändiga resor som kan uppstå i samband med Covid-19.
  • Försäkringen ersätter den försäkrade personen om det finns behov för att stanna på hotellet efter sjukhusvistelsen eller i karantän under maximalt 15 nätter eller upp till 5000€.

Alla detaljer finns på hemsidan ovan och PDF-filerna där med detaljerade villkor.

Förhoppningsvis kommer inte du eller någon av dina närmaste drabbas av Covid-19, men Andalucia erbjuder dig en extra trygghet som resenär och hjälp om du skulle drabbas.