Reseförsäkring via Turismo de Portugal

Myndigheten Turismo de Portugal har lanserat en rabatterad reseförsäkring anpassad för att inkludera olika Corona och Covid-19 situationer som kan uppstå i samband med vistelsen. Försäkringen säljs via www.portugaltravelinsurance.com i samarbete med RNA Seguros de Assistencia. Många försäkringar brukar vara orättvist dyra för resenärer som är 70+, men så är inte fallet med ”Protection Insurance for Covid-19”. Försäkringen som heter ”Travel Insurance” inkluderar bland annat kompensation för läkarvård och sjukhusvistelse upp till 7.500 €, ambulanstransport samt ersättning för olika Corona-relaterade utgifter, bland annat hotellkostnader när vistelsen måste förlängas. Detaljerad information finns på engelska.

Priset för reseförsäkringen är:

  • 43,20€ för 10-15 nätter
  • 48,20€ för 16-29 nätter
  • 65,20€ för 30-60 nätter
  • 106,20€ för 61-90 nätter.
     

Det finns ytterligare en försäkring, som heter Premium, som har högre ersättningsnivåer samt högre försäkringspremie.

Resförsäkring via Gouda

Det finns flera alternativ för den som vill utöka sitt reseskydd. Företaget Gouda erbjuder reseförsäkringar till personer skrivna i Sverige. Goudas försäkring gäller även om UD avråder, om deras avrådan är relaterad till Covid-19. Försäkringen täcker COVID-19, precis som andra akuta sjukdomar. Goudas försäkringen täcker inte kostnader för evakuering, till exempel om UD uppmanar alla att resa hem på grund av Corona.

Reseförsäking via din hemförsäkring

Har ni hemförsäkring, så ta kontakt med ert försäkringsbolag för att höra exakt vad som ingår vid Corona-relaterade situationer. De flesta försäkringsbolag behandlar Covid-19 som vilken annan sjukdom som helst och reseskyddet gäller både för akut sjukdom och olycksfall, även om du rest till ett område som omfattas av UD:s avrådan. Avråder UD, så brukar katastrofskyddet inte gälla för att ta sig till en säkrare plats, men i nuläget så är regionerna där våra golfdestinationer ligger säkrare än de flesta platser i Skandinavien.  

Health Passport Portugal

Turismo de Portugal har även lanserat ett samarbete med sjukvården och erbjuder fasta priser, inklusive rabatter, på sex medicinska undersökningar. Initiativet kallas ”Health Passport” och detaljer om vad som ingår i de olika paketen och priser finns på hemsidan https://www.portugalhealthpassport.com/packages.html. De rabatterade priserna gäller på flera av de bästa privatsjukhusen i landet.