Det finns många trevliga utflyktsmål i Portugal. Våra gäster tycker om att åka till Sagres, Lagos, Tavira och Monte Gordo och ströva runt.

Den shoppingsugna åker till Vila Real, som är paradiset för den som önskar handla handdukar, dukar, överkast eller badrumsmattor. Många fyndar även kläder, väskor och smycken i den lilla staden. Det finns ett antal barer och ett litet torg, där man kan placera personer som inte är intresserade av att handla. Det finns tre bra shopping gallerior längs kusten: Algarve Forum, Faro; Agua Shopping, Portimão; och Algarve Shopping, Guia.

I Guia finns också Zoo Marine, som är en perfekt dagsutflykt för den som gillar delfiner, sjölejon och sälar. Zoo Marine har även en del karuseller för de yngsta.

I området runt Carvoeiro finns trevliga vingårdar att besöka. Förutom många goda viner, så erbjuder Quinta dos Vales även en promenadslinga kantad av diverse intressanta skulpturer inne på vingården.

Vingården Dos Santos serverar goda viner, men har även ett bra kök där man kan beställa tapas och diverse varmrätter. Passa även på att testa deras egenproducerade pilsner, amber ale och lager. 

Från Portimao är det drygt en och en halv timme till spanska gränsen och staden Ayamonte. Många parkerar bilen i Vila Real, i Portugal och tar färjan över till Ayamonte för att spendera några timmar där. Annars är Sevilla utan tvekan det mest populära utflyktsmålet för våra gäster. Staden är fantastisk och ett eller två besök per år gör bara att man längtar dit igen nästa år. Alla förstagångsbesökare brukar gå till katedralen eller slottet. Sevilla är en stad för njutare och där ska man inte stressa runt. Tapas ska avnjutas långsamt tillsammans med en god dryck och i trevligt sällskap. Det moriska badet i Santa Cruz ger energi till både kropp och själ och är verkligen värt inträdesavgiften.

Lägenhetshotell i området

Vale de Oliveiras är ett av Algarves finaste resort och ett 5-stjärnigt lägenhetshotell. Det är svårt att finna lyxigare longstay i Portugal. Grundpriset är för lägenheter med ett sovrum på hela 85 m 2 , med ett stort vardagsrum och kök i öppen planlösning. Lägenheterna är vackert inredda i fyra olika färgskalor. Det finns möjlighet att uppgradera till lägenhet med två sovrum, på drygt 105 m 2. I lägenheten finns allt man behö... Läs mer »
Lägenhetshotellet Pestana Palm Gardens har länge varit ett favoritboende för golfare från hela Skandinavien. Lägenheterna är små radhus omgivna av grönska. Komplexet har nyligen uppgraderats och renoverats. Komplexet ligger på en höjd och det tar bara några minuter att gå till stranden Vale de Centeanes, som är liten och omringad av vackra, branta klippor. Det tar mindre än 20 minuter att promenera till Carvoeiro, där det finn... Läs mer »
Vale da Lapa är ett 5-stjärnigt lägenhetshotell med lyxiga radhus på 150 m2 fördelade på två våningar, som inför hösten 2020 sköts av hotellkedjan Details. Våra gäster kan nu boka boende med ett eller två sovrum. På Vale da Lapa finns gratis internet, utomhuspool och inomhuspool, spa, restaurang och bar med uteservering. Vid sidan av det vanliga tv-utbudet, så finns det också en sportkanal som visar golf, för att våra gäster s... Läs mer »
Gramacho Residences är ett 4-stjärnigt lägenhetshotell som erbjuder Fri Premium golf, ett longstay medlemskap för dem som vill spela mycket golf och förboka alla starttider. Grundpriset som visas i sökmotorn är för Studiolägenhet, som är ett utmärkt alternativ för singelresenärer. De flesta par har meddelat att Studiolägenhet är där de trivts bäst, och därför rekommenderar vi den lägenhetstypen i första hand; det finns möjligh... Läs mer »
 

Hotell i området

Vale de Oliveiras är ett elegant och mysigt hotell bara några minuters bilresa från golfbanorna Gramacho och Pinta. Hotellet är placerat i en fantastisk trädgård med olivträd, mängder av vackra blommor, välansade buskar och fontäner. Det 5-stjärniga hotellet har mottagit diverse utmärkelser och anses vara ett av Algarves finaste spahotell. Njut i de vackert inredda hotellrummen, upplev den härliga frukostbuffén och slap... Läs mer »
Gramacho Residences är ett 4-stjärnigt hotell. Komplexet ligger nära tee på hål 8 på Gramacho golfklubb. Det ingår gratis transfer från boendet till klubbhuset på Gramacho, Pinta och Pestanas träningsområde och range. Det tar mindre än 10 minuter att gå till klubbhuset. Det bästa med golfhotellet Pestana Gramacho Residences är närheten till fyra bra banor samt att det alltid finns en massa trevliga golfare att umgås med. Bengt... Läs mer »
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil