Carvoeiro var en gång en fiskeby söder om staden Lagoa. De fantastiska små stränderna, som ligger dolda bland de branta klipporna, gjorde att det inte dröjde länge förrän turisterna hittade hit. Engelsmännen kom först, men idag finns det människor från hela Europa i Carvoeiro och byn känns verkligen internationell. Samtidigt är byn väldigt hemtrevlig och portugiserna är mycket gästvänliga.

Det finns ett mycket stort utbud av restauranger längst huvudgatan som går uppför backen bort ifrån stranden. För den som inte vill ha inhemsk mat, så är det bara att välja indiskt, kinesiskt, turkiskt, brasilianskt eller snabbmat. I byn finns också ett stort antal barer och ett nattliv, för den som önskar det. I området nära våra boenden finns flera topprankade restauranger.

Förutom en liten matbutik vid Gramacho och många små närbutiker i centrum, så finns det fyra stora mataffärer nära huvudvägen N-125. Där finns det mesta man kan önska.
För gäster som längtar efter svensk sill och kaviar, så finns matkedjan Apolonia mellan Carvoeiro och Lagoa.

I Lagoa finns en vårdcentral och i Portimão finns ett mycket stort sjukhus. Det finns också flera privatläkare i området och privatsjukhus, för de gäster som har en speciell försäkring.

Det finns många marknader för den som gillare det. Den första måndagen i varje månad är det en stor marknad i Portimão och i Lagoa är det marknad den andra söndagen varje månad.
 

Lägenhetshotell i området

Vale de Oliveiras är ett av Algarves finaste resort och ett 5-stjärnigt lägenhetshotell. Det är svårt att finna lyxigare longstay i Portugal. Grundpriset är för lägenheter med ett sovrum på hela 85 m 2 , med ett stort vardagsrum och kök i öppen planlösning. Lägenheterna är vackert inredda i fyra olika färgskalor. Det finns möjlighet att uppgradera till lägenhet med två sovrum, på drygt 105 m 2. I lägenheten finns allt man behö... Läs mer »
Lägenhetshotellet Pestana Palm Gardens har länge varit ett favoritboende för golfare från hela Skandinavien. Lägenheterna är små radhus omgivna av grönska. Komplexet har nyligen uppgraderats och renoverats. Komplexet ligger på en höjd och det tar bara några minuter att gå till stranden Vale de Centeanes, som är liten och omringad av vackra, branta klippor. Det tar mindre än 20 minuter att promenera till Carvoeiro, där det finn... Läs mer »
Vale da Lapa är ett 5-stjärnigt lägenhetshotell med lyxiga radhus på 150 m2 fördelade på två våningar, som inför hösten 2020 sköts av hotellkedjan Details. Våra gäster kan nu boka boende med ett eller två sovrum. På Vale da Lapa finns gratis internet, utomhuspool och inomhuspool, spa, restaurang och bar med uteservering. Vid sidan av det vanliga tv-utbudet, så finns det också en sportkanal som visar golf, för att våra gäster s... Läs mer »
Gramacho Residences är ett 4-stjärnigt lägenhetshotell som erbjuder Fri Premium golf, ett longstay medlemskap för dem som vill spela mycket golf och förboka alla starttider. Grundpriset som visas i sökmotorn är för Studiolägenhet, som är ett utmärkt alternativ för singelresenärer. De flesta par har meddelat att Studiolägenhet är där de trivts bäst, och därför rekommenderar vi den lägenhetstypen i första hand; det finns möjligh... Läs mer »
 

Hotell i området

Vale de Oliveiras är ett elegant och mysigt hotell bara några minuters bilresa från golfbanorna Gramacho och Pinta. Hotellet är placerat i en fantastisk trädgård med olivträd, mängder av vackra blommor, välansade buskar och fontäner. Det 5-stjärniga hotellet har mottagit diverse utmärkelser och anses vara ett av Algarves finaste spahotell. Njut i de vackert inredda hotellrummen, upplev den härliga frukostbuffén och slap... Läs mer »
Gramacho Residences är ett 4-stjärnigt hotell. Komplexet ligger nära tee på hål 8 på Gramacho golfklubb. Det ingår gratis transfer från boendet till klubbhuset på Gramacho, Pinta och Pestanas träningsområde och range. Det tar mindre än 10 minuter att gå till klubbhuset. Det bästa med golfhotellet Pestana Gramacho Residences är närheten till fyra bra banor samt att det alltid finns en massa trevliga golfare att umgås med. Bengt... Läs mer »
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil