Säsongen 2020-21

Golfvärd

Vi har personal på plats som arrangerar golftävlingar under perioden 2/10-29/11 samt 3/1-15/4.

Fri golf, Fri Premium golf och Fri Pestana golf - Olika regler när det gäller bokning

I Carvoeiro erbjuder vi våra gäster fyra olika lägenhetshotell. Alla longstay medlemskapet om fattar fri golf, men bokningsreglerna är olika.

  • Vale da Lapa och Vale de Oliveiras regler finns att läsa under rubriken Fri golf
  • Gramacho Residences bokningsregler finns att läsa under rubriken Fri Premium golf
  • Pestana Palm Gardens bokningsregler finns att läsa under Fri Pestana golf

Fri golf 

Gäster med golfmedlemskap med fri golf på golfbanorna golfbanorna Gramacho, Vale da Pinta, Silves, Alto och Vila Sol får tre förbokade starttider per bokad vecka samt möjligheten att anmäla sig till Lördagsgolf, vilket spelas som 18 hål sällskapsgolf. Information om speldatum, tävlingsdagar, hur man anmäler sig till Lördagsgolf samt gruppindelning får kunden via en länk till en sida som kallas Golfkalender, som skickas via e-posten Viktig Ankomstinformation en månad innan ankomst.

Resterande golftider, så kallade Egna Bokade Starttider, bokas direkt med golfklubbens personal, med tidigast fem dagar före önskad speldag. Bokning kan ske via telefon, e-post eller på plats i pro shopen. Observera att golfklubben debiterar full greenfee för starttider som bokas tidigare än fem dagar innan speldatum. Golfklubben har också möjlighet att ta ut en administrationsavgift för gäster som försöker att boka tidigare än tillåtet. Det finns inga restriktioner angående antal rundor eller tid på dagen för spel.

I samband med två av de tre förbokade starttiderna finns möjlighet att delta i vår tävlingsverksamhet, där vi arrangerar en lagtävling samt en par- eller individuell tävling varje vecka. Den övriga förbokade starttiden per vecka spelas som sällskapsgolf och Lördagsgolf spelas alltid som sällskapsgolf.

Våra starttider varierar under olika månader och olika dagar. Förbokade starttider fördelas mellan golfbanorna Gramacho, Silves, Alto och Vale da Pinta. Endast enstaka förbokade starttider är på VilaSol. Våra förbokade starttider är en blandning av morgon- och eftermiddagstider, men framför allt tider efter lunch.

Observera att det under vissa perioder inte kommer att finns ytterligare starttider, vid sidan av de fyra garanterade starttiderna per vecka, där gästen har möjlighet att fullföra 18 hål innan det blir mörkt. Gramacho är då en perfekt golfbana när det inte finns lediga starttider för en hel runda. Gästen kan spela 4, 9, 13 hål och ändå avsluta nära klubbhuset.

Läs mer om medlemskap med fri golf

Gruppindelning

Under stora delar av vintersäsongen delas våra gäster in i två golfgrupper, för att det ska bli en rättvis fördelning av förbokade starttider.

Läs mer om starttider och gruppindelning

Fri golf | Boka starttider innan ankomst

Gästen meddelas via Ankomstbrev och sidan Golfkalender vilka dagar som är förbokade under kalendermånaden som kommer. Tre starttider förbokas per vecka. Golfkalender för förbokade starttider finns på internet och uppdateras inför varje ny månad. Egna Bokade Starttider kan bokas tidigast fem dagar innan speldatum. Samma restriktioner gäller före ankomst som på plats. Lördagsgolf för första lördagen på destinationen bokas via Ankomstformuläret. Övriga startider för Lördagsgolf bokas i vår egen tidbokning i pärmen Tidbokning. Läs mer om starttider

Fri golf | Boka starttider efter ankomst

Bokning tidigare än 5 dagar innan speldatum

Se efter om det finns lediga starttider i SoloGolf | GolfiSpaniens pärm Tidbokning i receptionen på Gramacho.  Skriv in ditt namn på ledig plats. Kontrollera mot Golfkalendern eller Aktivitetsschemat, så att du inte redan har förbokat starttid samma dag.

Bokning 5 dagar innan speldatum eller senare

Starttider kan bokas med golfklubbens personal tidigast 5 dagar innan speldatum. Gå till shopen och fråga om det finns någon ledig starttid för 9 eller 18 hål i klubbens tidbokning.  Bokning av Egna Bokade Starttider på plats bör ske med personal i pro shop, för att undvika möjliga misstag när det gäller bokat datum och tid. Lämpligt är att lämna fram Golfkalendern, så skriver personalen in starttid på önskat datum samt deras namn som bekräftelse. Har ni inte med Golfkalendern, be att få någon form av kvitto på den bokade starttiden och samt namnet på personalen som bokat. Undvik att boka på telefon efter ankomst, eftersom ni inte kan få kvitto på bokad starttid.

Fri golf | Tävlingsverksamhet

Gäster som bokat medlemskap med fri golf, erhåller tre förbokade starttider per vecka. I samband med två av dessa starttider finns möjlighet att delta i våra tävlingar. Gäster som inte önskar att delta i tävlingen spelar istället sällskapsgolf, före eller efter tävlingsdeltagarna. Vilka tävlingar som arrangeras och vilka dagar framgår av Golfkalender.  

En tävling per vecka spelas som lagtävling. Tävlingsformerna varierar varje vecka. Vanliga tävlingsformer är olika former av scramble, shamble, irish rumble, färgslaget och bästboll.

En tävling per vecka spelas som par- eller individuell tävling. Tävlingsformerna varierar under en månad och även hur tävlingen lottas. Vanliga tävlingsformer är irish greensome, trisome, dam- och herrgolf samt en individuell slaggolftävling med två klasser i slutet av varje månad som heter Månadens Golfare.    

Läs mer om tävlingar 

Fri Golf | Avbokning av sällskapsgolf

Avbokning fram till och med 5 dagar innan speldatum

Sudda eller stryk över ditt namn från SoloGolf | GolfiSpaniens tidbokningsark i pärmen Tidbokning i receptionen på Gramacho,  så att någon annan person kan skriva in sig på din starttid.

Avbokning senare än 5 dagar innan speldatum

1. Gå till pro shopen och avboka dig i klubbens tidbokningssystem med hjälp av golfklubbens personal.

2. Gå till pärmen Tidbokning i receptionen på Gramacho och sudda eller stryk över ditt namn.

3. Försök att meddela dina spelpartners, alltså de personer som du skulle ha spelat med. Ring hotellets reception via din interntelefon på boendet. Be hotellets personal att koppla dig vidare, genom att uppge förnamn och efternamn på dem du skulle ha spelat med. Finner hotellpersonalen inte namnen, så bor dina spelpartners på ett annat lägenhetshotell. Då har du i alla fall gjort ett försök att meddela dina spelpartners och förväntas inte göra mera.

4. Om starttiden avbokas mindre än 48 timmar innan speldatum, utan att uppvisa läkarintyg, så kräver golfklubben en avbokningsavgift på 25 € per person.

Fri Golf | Avbokning av tävlingsgolf

Avbokning fram till och med 7 dagar innan speldatum

Skriv ditt namn på raden "Önskar ej deltaga:" på det tidbokningsark i pärmen Tidbokning i Gramacho reception som motsvarar det tävlingsdatum där du inte önskar att delta.

Avbokning senare än 7 dagar innan speldatum

Tillåts endast vid akut sjukdom eller skada. Kontakta SoloGolf | GolfiSpaniens personal via e-post.  
Om det endast är 48 timmar eller mindre till speldatum, så måste avbokning ske via telefonsamtal.

Avbokning mindre än 48 timmar innan din starttid

Tillåts endast vid akut sjukdom eller skada. Kontakta SoloGolf | GolfiSpaniens personal via telefon alternativt skicka en rumskompis så tidigt som möjligt för att meddela vår personal på tee.  

Om starttiden avbokas mindre än 48 timmar innan speldatum, utan att uppvisa läkarintyg, så kräver golfklubben en avbokningsavgift på 25 € per person.

Fri Premium golf

Gäster som bokar lägenhetshotellet Gramacho Residences har ett golfmedlemskap som heter Fri Premium golf. Det är ett speciellt medlemskap där ett obegränsat antal starttider kan bokas hemifrån. Det finns inga restriktioner när det gäller när på dagen som starttiden kan bokas eller hur lång tid i förväg. Det är en stor fördel för gäster som vill spela mycket golf, speciellt under högsäsong när det är mycket bokat. Nackdelen med att boka Fri premium golf är att man inte spelar på våra startblock med våra andra gäster, utan får egna starttider direkt från golfklubben. Gäster med Fri premium golf kan endast vara med på våra tävlingar eller sällskapsgolf vid mån av plats. Intresserade gäster ska hålla kontakt med vår golfvärd för eventuella avbokningar och möjlighet att delta.

Avbokning av bokade starttider mindre än 48 timmar innan spel ger en straffavgift på 25 € per person. Undantag gäller vid extremt väder samt akut sjukdom eller olycka, där golfklubben kräver intyg. Avbokningsavgiften betalas i samband med att gästen spelar nästa golfrunda.

Fri Pestana golf

Gäster som bokar lägenhetshotellet Pestana Palm Gardens har ett golfmedlemskap som heter Fri Pestana golf. Det är ett medlemskap med möjlighet att förboka upp till fem starttider. Så snart en  golfrunda har spelats, finns det möjlighet att planera och boka ytterligare en starttid.

Gäster med Fri Pestana golf kan endast vara med på våra tävlingar eller sällskapsgolf vid mån av plats. Intresserade gäster ska hålla kontakt med vår golfvärd för eventuella avbokningar och möjlighet att delta.

Avbokning av bokade starttider mindre än 48 timmar innan spel ger en straffavgift på 25 € per person. Undantag gäller vid extremt väder samt akut sjukdom eller olycka, där golfklubben kräver intyg. Avbokningsavgiften betalas i samband med att gästen spelar nästa golfrunda.

Flexi-greenfee

Det finns rabatterade Flexi-greenfeebiljetter att köpa till för gäster som har medlemskap med fri golf. Flexi-greenfeebiljetter bokas i steg 3 av bokningen och där visas aktuella priser. Flexi-greenfeebiljetter är giltiga på flera golfbanor i regionen. Det är ett perfekt komplement för gäster som vill vara garanterade mer än tre 18-hålsrundor per vecka. Flexi-greenfeebiljetter kan fördelas fritt mellan gäster som har samma bokningsnummer, men greenfeebiljetterna kan inte användas av någon som inte står på bokningen. 

 

 
 
 

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil