Boavistabanan är vackert belägen med fin utsikt på många hål. Det är en 18-hålsbana designad av Howard Swan, vars intentionen var att det skulle se ut som om golfbanan alltid funnits på platsen. Här har man tagit tillvara på de naturliga hindren för skapa en utmanande bana. Flera av hålen är kuperade och det är en klar fördel om man behärskar olika sidlut.

Många av hålen är lite knixiga, och de flesta brukar att spela bättre andra gången de provar banan. Några hål är riktigt smala, och där gäller det att spela smart för att hålla bollen i spel. Eftersom flera fairway lutar, så måste utslagen placeras på rätt sida för att bollen ska vara kvar i fairway.

Eftersom det finns en hel del backar på golfbanan, så rekommenderar vi våra gäster att använda elvagn för att få en så trevlig runda som möjligt. De flesta klarar sig dock bra med en vagn med tre hjul.

De flesta som tittar på scorekortet tror att golfbanan är lätt, eftersom det finns flera par 4 hål där den långtslående kan nå green med drivern samt vissa par 5 där det går att nå in på två slag. En birdie kan lätt bytas mot en dubbel på Boavista, för det är en golfbana där det lönar sig att spela konservativt istället för att ta stora risker. Korthålen är dessutom relativt tuffa på Boavista och utmanande för alla handicapklasser. Det är en också en hel del vattenhinder att slå över på sista nio hålen, så det gäller att spara på energin.

Visa stor Google karta »

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil