På destinationen Morgado finns det två 18-hålsbanor, Álamos och Morgado. Álamos ligger på höger sida av vägen när man kör in mot det gemensamma klubbhuset. Det är en golfbanan med par 71 och underbar utsikt över Monchiquebergen samt två stora sjöar.  Álamos första 8 hål bjuder på storslagen natur. Man spelar mellan stora kullar och naturliga onduleringar i landskapet. Hålen är kuperade. Det finns några jobbiga backar mellan hålen samt att det är ganska långt mellan vissa hål. Golfbil rekommenderas för den som har svårt att gå. 

Álamos är en relativt kort golfbana, men absolut inte lätt. Redan på första hålet så märker man att det är en golfbana där det gäller att spela strategiskt och inte slå för långt på utslaget. Det finns ofta djupa, svåra fairwaybunkrar som man bör undvika. På samtliga hål gäller det också att ha koll på avståndet till flaggan. Det är lätt att få riktigt långa puttar på de stora greenerna.

Den långtslående behöver säkert inte att använda drivern förrän någon gång på sista 9, för på Álamos är det viktigaste att hålla bollen i spel. Vid sidan av fairway finns det snår och buskar, där bollen oftast är ospelbar om den hittas. Det finns ändå relativt gott om plats på fairway fram till hål 8, då golfbanan ändrar karaktär. Plötsligt blir hålen betydligt smalare. Tyvärr känns det som om alltför många hål har tryckts ihop på en liten yta, vilket är raka motsatsen på första delen av rundan. Hål 8 till 17 spelas på ett fält, mellan diverse sidovattenhinder.

På hål 12, 15 och 17, som alla är par 4, finns det möjlighet för den som slår långt att nå green på utslaget. Är man sned, så blir det tyvärr lätt en dubbelbogey istället för greenträff. 

Rundan avslutas med en tuff par 4, som påminner om de första, vackra åtta hålen. Är greenerna snabba, så gäller det att se till att man har en uppförsputt, för green lutar kraftigt. Det är en ganska lång promenad tillbaka till klubbhuset, som delas med Morgado. I klubbhuset finns en bar och restaurang, samt flera uteplatser där man kan vila ut efter rundan.

Álamos är en trevlig golfbana att spela. Var beredd på att den är relativt jobbig att gå, så ta med mycket vatten och matsäck i bagen för energi. Förbered er på att golfbanan spelas i två olika omgivningar samt att den verkar vara designad av två olika arkitekter, så blir man inte lika förvånad när man kommer ut på fältet efter hål 9. Spela strategiskt och prioritera att slå rakt framför att slå långt, så kommer det inte försvinna så många golfbollar.

Träningsmöjligheter

Det finns bra träningsmöjligheter på Morgado. Ska man spela Álamos, så kan man värma upp på driving rangen och puttinggreenen som ligger ca 250 meter från första tee. Man korsar bilvägen och går nedför en backe.

Golfklubben har en mycket lång range. Närmast klubbhuset och första utslaget på Morgado golfbana finns puttinggreen och chippinggreener. På andra sidan av samma driving range finns den del av rangen som används av dem som ska spela Álamos. Där finns också en puttinggreen. Poletter köper man i pro shopen, oavsett om man ska träna på den ena eller andra sidan.

Sök och jämför priser   Boka boende, golf, transfer och hyrbil