Många tävlingar har anordnats under säsongen och deltagandet har varit fulltaligt, eftersom vi till allas belåtenhet  kunde flytta på tävlingar de få dagar det var regn.  De tävlingsformer som uppskattas mest av gästerna är alla lagtävlingar. Det märktes på hösten när vi hade Önskegolf och spelformen Scramble valdes.

Under våren hade vi endast två regndagar på hela säsongen. Vi vaknade till en knallblå himmel varje dag och glömde snart hur moln ser ut. Ny lagtävling var Snörgolf. Det blev extra mycket skratt för ett lag vars snöret trasslat ihop sig. Efter tips från bollen bakom, så löste sig situationen och de mätte med en golfklubba och fick klippa och trassla senare på rundan.

Efter varje tävling och sällskapsrunda så har alla samlats på 19:e hålet för umgänge. Där har vi fått höra många historier och mycket skratt. Den otroligt goa samvaron bland gästerna på Punta Umbria förklarar varför det är så många återvändande gäster, med så mycket värme och golfglädje. 

Vi spelade också på den nu nyrenoverade grannbanan Bellavista. Klubben är från 1916 och anses vara Spaniens äldsta bana på fastlandet. Den uppfördes av engelsmännen som jobbade i Rio Tintos koppargruvor. Banan har verkligen genomgått en fantastisk upprustning.

Vilken uppslutning och träningsglädje ni gäster har visat när det gäller Bungypumpen och Golffysen. Som tur är tar många gäster nu med sig egna stavar, så att alla kan vara med på passen. Vårt mål är att öka vår rörlighet och styrka genom utmanande balans- och rörelseövningar. Många av övningarna är också bra att utföra ute på golfbanan, ifall man får vänta. Gästerna har berättat att de fortsatt med fysträningen därhemma och introducerat den bland andra vänner, eftersom det visar sig ge bra resultat.

Under säsongen har socialkvällar anordnats varje vecka där vi har ätit och druckit, sjungit golfsånger och haft frågesporter. Middagar har anordnats under säsongen. På familjerestaurangen El Pescador i Punta Umbria fick vi årets mest annorlunda huvudrätt, en slags paella med svart ris. Varmrätten hade  rekommenderats utav spanjorer och som vi prövade med blandade känslor. Det var nog som att bjuda Kalles kaviar till spanjorer första gången. Alla tyckte i alla fall det var kul att få pröva på spanjorernas favoriter, och kvällen avslutades med en god brylépudding.

Som vanligt, har stämningen alltid varit på topp under våra middagar med många roliga infall och kommentarer.

Till alla återvändande gäster, så har jag den tråkiga nyheten att vår favoritbodega  El Policia lagt ner och stängt, men jag räknar med att vi snart finner en lika bra restaurang.  

Månadens Golfare

De segrande när det gäller Månadens Golfare säsongen 2018-2019 blev i hcp klassen 0-20 under hösten Bosse Glimskär och under våren Bengt Lillihöök. I hcp klassen 20,1-36 segrade under hösten Frank Bennman och under våren Lars Juhlin.  Nämnas ska att både Bengt Lillihöök och Lars Juhlin kom ner på en snabb inbokad visit, till allas vår förtjusning och glädje, och lyckades pricka in formen så bra att de segrade i varsin klass. Detta är inte första gången de vunnit, så bra jobbat.

Vi tackar alla gäster för många trevliga golfrundor och bra spel samt fantastiskt mycket humor och värme under hela säsongen. Vill ni se alla resultat från gäster som placerat sig topp tre, så finner ni dem på hemsidan.

Golfvärd Gullbritt

SoloGolf|GolfiSpanien