Golfaren partävling | 2-boll bästboll

Salgados | Algarve | Portugal
Torsdag 20/11; Start från 2 tees från 10:00

Säsongens andra Golfaren spelas på Salgados i Portugal. Salgados är en relativt kort golfbana, som passar bra för damer och seniorgolfare. Banan är väldigt lätt att gå, eftersom det inte finns några kullar eller backar. Golfbanan skulle lika gärna kunna heta Palmgados, för det är så enormt många vackra palmer spridda över området. Beroende på hur man väljer att räkna vattenhinder och sidovattenhinder som har förbindelse, så finns det mellan 15 – 17 dammar och bäckar som en extra utmaning utspridda över golfbanan. Golfare som slår mycket snett, bör investera i en håv eller packa med några extra bollar i bagen. Det är en mycket trevlig och välskött golfbana.

Golfaren spelas som en bästboll med två personer per lag. Gäster från alla SoloGolf | GolfiSpanien destinationer är välkomna. För att det ska vara lätt att räkna lagresultatet, så spelar vi poängbogey. Vi spelar enligt officiell slope, men med 10% handicap reduktion. Lagets resultat räknas ut enligt följande: Spelare A får 2 poäng på hål 1.  Spelare B får 1 poäng på hål 1. Laget tillgodoräknas resultatet från spelare A på hål 1, det vill säga 2 poäng.  

Vi har registrering i klubbuset från 08:45 fram till 09:30, portugisisk tid. Det motsvarar 09:45 – 10:30 spansk tid. Registrering sker via två incheckningsstationer, en för startande på hål 1-9 och en för startande på hål 10-18. Genomgång av lokala regler sker på tee.

Förutom lagpriser, så har vi också priser för närmast hål, längsta drive för damer och herrar samt ett Open pris. Deltagare som önskar vara med och tävla om Openpriset, måste håla ut på alla hål som om de spelade slagspel. För att få ta emot pris, så måste man närvara under prisutdelningen. Vi delar också ut flera klappepriser.

Specialpris på greenfee, startavgift och ett litet välkomstpaket är 28 EUR, som betalas senast tisdag 18/11 till er golfvärd på resmålet.  Av er golfvärd får ni ett litet kvitto, som ni ska lämna till vår personal på morgonen den 20/11. Önskar ni golfbil så bör det förbokas, meddela er golfvärd det i samband med att ni betalar. Golfbilen betalas på plats. De gäster som har medlemskap på Salgados betalar endast startavgiften på 5 €.

Salgados ligger precis utanför Albufeira, Portugal. Vägbeskrivning finns på vår hemsida under Golfbanor och Salgados. Körtid från Punta Umbria och El Rompido, ca 1 timme och 45 min; Costa Esuri, ca 1 timme och 10 minuter; VilaSol, ca 30 minuter och Carvoeiro, ca 30 minuter.  

Anmälan till tävlingen är bindande, och sista anmälningsdag är den 16/11 eller så snart tävlingen är fullbokad. Anmälan göras lättast via internet, alternativt så kan ni lämna era uppgifter till er golfvärd, så skickar de in bokningen via internet. Länken till anmälningsformuläret finns på vår hemsida under www.golfispanien.se/golfaren. Skynda er att boka! Har ni ankomst efter den 16/11 och ni inte redan har anmält er via internet, så fråga er golfvärd om det finns restplatser eller reservplatser.

Välkomna!
SoloGolf |GolfiSpanien