GolfiSpanien Golfaren 2-boll bästboll
La Monacilla - Torsdag 13/3; Shot-gun start 09:45 spansk tid / 08:45 portugisisk tid

Mars månads Golfaren spelas på La Monacilla. Monacilla är en golfbana designad av José Maria Olazábal, kaptenen för Europas Ryder Cup lag. La Monacillas golfbana är populär bland både hög- och låghandicapare. Det är mycket rull på fairway och stora, ondulerade greener. Golfbanan är relativt platt, och lätt att gå för de flesta.

Golfaren är en social tävling där vi spelar Bästboll-slaggolf. Bästboll slaggolf går till så att man inom laget räknar den bästa netto scoren för laget på varje hål.
Exempel: Spelare A får 36 erhållna slag efter slopetabellen och spelare B med 18 erhållna slag efter slopetabellen. De startar på hål 1, en par 4 med index 18. Båda spelarna får 6 slag i hål. Spelare A, som får dra bort 2 slag, gör en netto par och spelare B, som bara får dra av 1 slag, gör en netto bogey. Laget får då 4 slag, en netto par, som resultat på hålet. Notera att vi spelar med 10% handicap reduktion.

Förutom lagpriser, så har vi också priser för närmast hål, längsta drive för damer och herrar samt ett Open pris. Deltagare som önskar vara med och tävla om Openpriset, måste håla ut på alla hål som om de spelade slagspel. Direkt efter rundan är det prisutdelning på terrassen i klubbhuset, och för dem som vill något gott att äta och dricka så finns en specialmeny att beställa. För att få ta emot pris, så måste man närvara under prisutdelningen. Vi delar också ut flera klappepris samt pris för tävlingens bäst klädda par.

Vi har registrering i klubbuset från 08:15 fram till 09:00. Registrering sker i 2 incheckingsstationer, en för startande på hål 1-9 och en för startande på hål 10-18. Genomgång av lokala regler och spelform startar 09:00. Sedan går alla par till respektive hål klockan 09:15. Vi har shot-gun start kl. 09:45.

Specialpris på greenfee, startavgift och ett litet välkomstpaket är 28 EUR, som betalas senast torsdag 6/3 till er golfvärd på resmålet.  Av er golfvärd får ni ett litet kvitto, som ni ska lämna till vår personal på morgongen den 13/3. Önskar ni golfbil så bör det förbokas, meddela er golfvärd det i samband med att ni betalar. Golfbilen betalas på plats. De gäster som har medlemskap på La Monacilla eller FLEXI-GF betalar endast startavgiften på 6 EUR.

La Monacilla ligger precis utanför Huelva, Spanien. Vägbeskrivning finns på vår hemsida under Golfbanor och La Monacilla. Körtid från Punta Umbria, ca 14 min; El Rompido, ca 25 min; Isla Canela, ca 50 min; Olhão, ca 1 timme 10 min; VilaSol 1 timme 15 min och Carvoeiro, ca 1 timme 40 min.  

Anmälan till tävlingen är bindande, och sista anmälningsdag är den 6/3 eller så snart tävlingen är fullbokad. Anmälan måste göras via internet. Länken till anmälningsformuläret finns på vår hemsida under Nyheter alternativt direktlänk www.golfispanien.dk/Golfaren-LM.html.

Skynda er att boka! Har ni ingen dator, så anmäl er till er golfvärd. Har ni ankomst efter 6/3 och ni inte redan har anmält er via internet, så fråga er golfvärd om det finns restplatser eller reservplatser.

Välkomna!
GolfiSpanien