November månads Golfaren spelades på Salgados, en 18-hålsbana vid kusten nära Albufeira i centrala Algarve. Golfaren är en bästboll poängbogey, där deltagare anmäler sig med valfri partner. Banan, en par 72 som firade 25-årsjubileum 2014, är mycket lätt att gå med en höjdskillnad på max 7 meter. Golfbanan har utvecklats mycket under senare år och visade sig denna dag från sin allra bästa sida.

Perfekta väderförhållanden

Det var en härlig morgon som mötte de tävlande vid samlingen. Temperaturen var drygt 20 grader, och det var vindstilla och strålande solsken. Detta väder stod sig hela dagen. Med mycket bra greener och fairways, så fanns inget att skylla på om inte spelet var det bästa. Deltagarna presterade också ovanligt bra scorer som många par hade mycket imponerande resultat.

Gästerna från Carvoeiro dominerade tävlingen

Drygt hälften av de 26 deltagande paren kom från Carvoeiro emedan övriga 11 par kom från El Rompido, Salgados och Vila Sol. Med denna dominans av deltagare från Carvoeiro var det inte underligt att gästerna därifrån lade beslag på de flesta prisplatserna. Bästbollen vanns av paret Ewa och Jahn Thelin, Carvoeiro, på imponerande 46 poäng. Med denna score vann de naturligtvis även ÄM-priset. Tvåa i bästbollen blev Peggy Svanström och Göran Jansson, Carvoeiro, på 45 poäng före treorna Christina och Hans Broqvist, El Rompido, på 44 poäng.

Openklassen vanns av Jahn Thelin med 75 slag brutto och 2:a kom Göran Jansson med 77 slag.

Närmast hål avgjordes på hål 8. Med 283 cm var Unni Brovold, Carvoeiro, närmast av damerna emedan det från gul tee var Gert-Ove Persson, El Rompido, som hamnade närmast på 50 cm från koppen. Gert-Ove satte birdieputten.

Längsta utslag på hål 14 hade Ewa Thelin som med imponerande 195 meter gjorde många av startfältets herrar gröna av avund. Bland dessa herrar fanns naturligtvis några längre drivar, och säkert även sneda, men längst och rakast slog Björn Skoglunn som drämde iväg kulan 225 meter.

Ett stort grattis till alla deltagare och tack för en fantastisk tävlingsdag. Välkomna till Golfaren på La Monacilla, Spanien, den 18/2.

Resultat TOPP-15 

1 Thelin,Jahn/Thelin,Ewa 46
2 Jansson,Göran/Svanström,Peggy 45
3 Broqvist,Hans/Broqvist,Christina 44
4 Olofsson,Britt/Forvik,Knut 41
5 Skoglunn,Björn/Skoglunn,Toril 41
6 Eriksson,Bengt Erik/Eriksson,Barbro 39
7 Edlund,Kjell/Edlund,Agnete 38
8 Olsson,Sture/Rydén-Holmqvist,Kerstin 38
9 Davidsson,Anders/Cidh,Anneli 37
10 Oskarsson,Lena/Oskarsson,Ingemar 37
11 Fjellman,Louise/Fjellman,Roger 36
12 Wiberg,Bo/Svantesson Wiberg,Marie 35
13 Vidlund,Lars/Vidlund,Britt 34
14 Rennemo,Fred/Brovold,Unni 34
15 Skogsfors,Kerstin/Overfors,Dennis 33

 

Salgados golfklubb