Januari månads Golfaren spelades på Castro Marim. Castro Marim är en 27 håls anläggning på gränsen mellan Portugal och Spanien. Golfaren spelades på bankombinationen Grouse-Guadiana. Just denna bansträckning har par 73.

Det var en något kylig gryning med morgonsol som mötte de deltagande spelarna när de samlades för incheckning i Castro Marims klubbhus. Solen steg dock högre efterhand och i kombination men den kuperade banan så höll gästerna värmen uppe.

Bästbollen vanns av Tone Tangstad och Tom Löken. På andra plats kom Milka Ekvall och Kerstin Åkerberg och på tredje plats återfanns Peter Engborg och Christer Sandstedt.

I openklassen verkar det vara damernas säsong. Tre av de fyra gånger som vi spelat golfaren under säsongen 2013-2014, så har openpriset gått till en dam. Openklassen på Castro Marim vanns av Margareta Elfsberg. Margareta kom i mål på 89 slag brutto.

Närmast hål var det på hål 16 och med 170 cm var Agneta Lundström närmast av damerna. Bland herrarna så var det Christer Sandstedt som kom närmast. Han hade 315 cm att putta fram till koppen. Tyvärr satte ingen av dem sin birdieputt, men två säkra par blev det.
Längsta utslag på hål 4 hade Kirsten Jordy och Tom Löken.
Bästa äkta makar i tävlingen blev Anne och Leif Surdal på 69 slag netto.
 

Bästboll par Topp 10

1. Løken, Tom/ Tangstad, Tone - 68 slag
2. Åkerberg, Kerstin/ Ekvall, Milka - 68 slag
3. Sandstedt, Christer/ Engborg, Peter - 69 slag
4. Surdal, Leif/ Surdal, Anne - 69 slag
5. Elfsberg, Sören/ Elfsberg, Margareta -70 slag
6. Rese, Jan Arne/Larsson, Björn - 71 slag
7. Persson, Christer/Persson, Ulla - 71 slag
8. Mørck, Bjørn/ Mørck, Torill - 71 slag
9. Jacobsson, Tore/ Jacobsson, Solveig - 71 slag
10. Sanner, Lillen/Billington, Sonja - 72 slag