Golfaren på Quinta do Vale

Tävlingen Golfaren för oktober månad spelades i strålande sol och 26 grader på Quinta do Vale i Portugal. Golfaren spelas från och med vintern 2013-2014 som partävling och spelformen är 2-boll bästboll. Trots en kraftig regnstorm dagen innan, så var banan i fint skick med bra stopp på greenerna. Quinta do Vale är alltid en rolig golfbana att spela, och den ligger vackert intill gränsfloden Guadiana.

Openklassen vanns för första gången av en kvinna, Camilla Fogbring från Sverige, med ett mycket bra resultat på 80 slag brutto. Ett resultat som står sig bra mot tidigare resultat i Golfarens historia. Tack vare Camillas fina spel, så bidrog det till att hon även vann partävlingen tillsammans med Thomas Andersson på 67 slag. Det var tätt i toppen och ett annat helsvenskt lag, Alf Siljehed och Kerstin Rydén-Holmqvist, hade också 67 slag men fick se sig besegrade på grund av högre hcp. Tätt efter, på tredje plats med 68 slag kom lag Finn och Britt Andreassen, Norge. På fjärdeplats kom lag Lillen Sanner och Gerd Irene Olsen, Norge, och på femteplats Göran Ingels och Leif Eriksson, Sverige.

Närmast hål 2 kom Ann Bruun med 4,92 m och Finn Andreassen med 6,15 m.

Längsta drives på hål 7 hade Camilla Fogbring och Tomas Andersson.

Bästa äkta makar i lagtävlingen blev Britt och Finn Andreassen med 68 slag.

Finaste lagklädsel vanns av det svenska paret Jan-Erik och Irene Essenholm, som var snyggast i knallröda underdelar och vita överdelar.

Golfaren blev en helt igenom lyckad tävling med många nöjda spelare. Till start kom 22 lag som efter tävlingen fick fortsätta att njuta av det fantastiska vädret på hål 19 där prisutdelningen genomfördes.
Efter avslutat prisutdelning begav sig många av tävlingsdeltagarna till Ó Infante, en av Portugals bästa restauranger, som ligger med vidunderlig utsikt över Atlanten.
Nästa Golfaren spelas den 20/11 på Isla Canela golfklubb, Spanien. Skynda er att anmäla er, om ni inte redan gjort det.

Resultat topp 10

  1. Andersson,Thomas/Fogbring,Camilla – 67 slag
  2. Siljehed,Alf/Rydén-Holmqvist,Kerstin - 67 slag
  3. Andreassen,Finn/Andreassen,Britt – 68 slag
  4. Sanner,Lillen/Olsen,Gerd Irene – 69 slag
  5. Ingels,Göran/Eriksson,Leif – 70 slag
  6. Gustafsson,Jan-Eric/Häggström,Cäth - 70 slag
  7. Johansson,Bengt Göran/Johansson,Anne – 71 slag
  8. Juhlin,Lars/Juhlin,Bibi - 71 slag
  9. Sörensen,Flemming/Juul Sörensen,Lisbeth – 73 slag
  10. Fagher,Mats/Ström,Christina – 75 slag