Vi startade sälja långa golfresor till Islantilla år 2003. Konceptet blev genast en succé. Det var långt före begreppet longstay blev populärt och fler kopierade den briljanta idén. Har man väl betalat resan tur och retur, så kostar det inte mycket mer att stanna två veckor till, en månad till eller två månader till. Vem vill hem till snö, minusgrader och blixthalka, när det finns möjlighet att spela golf och njuta av solen i Spanien?

Vi har startat vårt jubileumsår genom att arrangera Golfaren, vår golftävling öppen för gäster från alla våra resmål, på Islantilla. Golfbana är fortfarande lika spännande och utmanande att spela. Tävlingen spelades på hål 10-27 Amarillo-Verde, gul och grön slinga. Gäster som aldrig tidigare spelat golfbana och skulle ut på hål 19, tyckte förstås att det kändes som om de skulle starta i baren. Någon lätt start i baren blev det dock inte, eftersom hål 19-27 är smala och knixiga med pinjeträd både höger och vänster på nästan alla hål.

Segerresultaten på Islantilla brukar alltid ligga runt 30 poäng när vi använder den officiella slopen. Golfbanan har alltid ansetts ha för lågt slopevärde. Trots slopen och den utmanande golfbanan, så var det riktigt många bra resultat under Golfaren. Det var absolut damernas dag. Kirsten Jordy, Danmark, vann på 33 poäng. Mary Ingels, Sverige, kom på andra plats med samma fina resultat men med högre handicap. Tone Tangstad, Norge, kom på tredje plats. Tone hade  86 brutto, och kom på andra plats i Openklassen efter Valter Hammarlund, Sverige, som vann på 85 slag.

Irish Rumble lagtävlingen vanns på 79 poäng av laget med Ove Persson, Sverige; Katrin Holmgren, Sverige; Grete Jacobsen, Norge; och Mary Ingels, Sverige. På andra plats på 77 poäng kom Gunnar Fältö, Sverige, tillsammans med Solveig Jacobsson, Sverige; Ragnhild Knedal, Norge; och Ulla Malmqvist, Sverige. Tredje plats på 76 poäng fick laget med Milka Ekwall, Sverige; Peter Jacobsson, Sverige; Svein Jacobsson, Norge; och Per-Gösta Åberg, Sverige.

Längsta drive herrar vanns av Marcus Backman, Sverige, på hela 283 meter, vilket vi tror är ett GolfiSpanien rekord när det gäller våra längsta drive tävlingar under Golfaren. Damklassen vanns av Tone Tagnstad med 194 meter. Tone berättade att hon träffat vägen för golfbilarna och att bollen följt den fram för att sedan hoppa in på fairway. Alla regelrätta metoder för att komma längst är tillåtna, bara bollen slutar på fairway.

Det var två närmast hål tävlingar både för damer och herrar, eftersom ingen lyckades att träffa greenen under Golfaren på Bellavista. Nu var det många som var nära pinnen. Damklasserna vanns av Everlyn Åberg, Sverige, och Tone Tangstad. Herrklasserna vanns av Torbjörn Ranlund och Björn Larsson, båda från Sverige. 

Nästa Golfaren spelas den 22/2 på Ballesteros golfbana Quinta do Vale i Portugal. Det är shot-gun start klockan 10:00 spansk tid, 09:00 Portugisisk tid. Välkomna!

Individuella resultat 18/1 Islantilla

1 Kirsten Jordy 33 p
2 Mary Ingels 33 p
3 Tone Tangstad 32 p
4 Svein Jacobsen 32 p
5 Grethe Jacobsen 32 p
6 Eva Wahl 32 p
7 Jan-Arne Rese 31 p
8 Ragnhild Knedahl 31 p
9 Katrin Holmgren 31 p
10 Milka Ekwall 30 p